Yeni OnePlus'larda kablosuz şarj teknolojisi olacak mı?

Akıllı telefon üretiminin önemli isimleri arasında yer alan OnePlus firması, yeni amiral gemisi modellerinde kablosuz şarj teknolojisine neden yer vermediğini açıkladı.

Tartışmasız bir şekilde Android ekosisteminin en önemli oyuncusu olarak OnePlus şirketini tanımlarsak hata yapmayız. Şirket sektörün en iyi performans sunan modellerini geliştirmeye devam ederken, firma hayranları halen neden bu cihazlarda kablosuz şarj teknolojisinin kullanmadığını merak ediyor.


Sektörün öncü isimlerinden olan Apple gibi önemli bir firmanın bu alana geçiş yapması ve kablosuz şarj teknolojisini içeren cihazlar üretmesi, sektörde önemli bir farklılık yarattı. Ancak kablosuz şarj teknolojisinin halen belirli aparatlar yardımıyla şarj olması tüketicileri halen memnun bırakmayı başaramazken, sanki tek farklılık cihaza kablo takmamak olarak algılanıyor.


OnePlus firması ise geliştirdiği akıllı cep telefonlarının kasa tasarımının kuvvetli olması için daha çok metal bileşenler kullanırken, cam ve plastik karışımı gibi materyallere ürünlerinde yer vermek istemiyor. Kablosuz şarj teknolojisi ise metal gibi iletkenliği yüksek materyallerin cihaz gövdelerinde kullanılmasına izin vermiyor.


OnePlus kurucularından olan Pete Lou ise kablosuz şarj teknolojilerinin mevcut sistemde tam olarak kablosuz şarj teknolojisinin sunulmadığı nedenle, bu teknolojiye firma olarak geçiş yapmak istemediklerini belirtti. OnePlus kendi geliştirdiği ve DASH olarak isimlendirdiği hızlı şarj teknolojisinin şu anda en doğru yatırım olduğunu belirtiyor. Ayrıca bu teknoloji sayesinde cihaz sadece 1.5 saatte yüzde 100 şarja ulaşabiliyor.

Whatsapp