Yeni Nokia 5 için geri sayım başladı

Akıllı telefon dünyasındaki önemli isimlerden birisi olmayı başaran Nokia firmasının ürün müdürü Juho Savikas, Nokia 5 (2018) modeli için ilk ipuçunu verdi.

HMD Global tarafından isim hakları kiralanan ve küllerinden yeniden doğan Nokia firması, geçen yıl tanıtımını gerçekleştirdiği Nokia 5 isimli telefon modeliyle önemli satış rakamlarına ulaşmıştı. Bu yılda telefonun yenilenmiş versiyonu ile birlikte karşımıza çıkmayı hedefleyen şirket, cihazın yeni sürümünün tanıtılacağını neredeyse resmi bir dille birlikte doğruladı.

Bir Twitter kullanıcısı tarafından HMD Global ürün müdürü Juho Savikas'a gönderilen tweet ile birlikte ''Bu yıl Nokia 5 (2018)'i tanıtmayı düşünüyor musunuz?'' sorusu sorulurken, Savikas ise ''takipte kalın'' cevabını verdi. 

Cihazın çıkış tarihi, fiyat etiketi ve içereceği teknik özellikler hakkında herhangi bir açıklama gerçekleştirilmezken, Nokia 5 (2018) modelinin orta segment kullanıcılarının odaklanarak geliştirileceği düşünülüyor. Cihazda çerçevesiz tasarımlı bir ekran ve çift arka kamera gibi detayların yer alması beklenilirken, tasarım anlayışının ilk modelle aynı olacağı düşünülüyor. 

Hali hazırda ülkemizde 999 TL'lik fiyat etiketiyle birlikte satın alınabilen Nokia 5 (2017) modelinin, yurt dışında 189 Euro'ya satışa sunulduğunu da sizlere hatırlatalım. Cihazın yeni sürümünün fiyat etiketinin içereceği teknik özellikler nedeniyle daha yüksek olması bekleniliyor.

Whatsapp