Yeni Nexus akıllı telefonlar animasyonlu Home tuşu ile sunulabilir

Bu sene sunulacak olan Nexus akıllı telefon modelleri için bilgiler gelmeye devam ediyor...

Akıllı telefon pazarında Android işletim sistemi ile lider durumda olan teknoloji devi Google ayrıca Nexus çatısı altında akıllı telefon ve tablet modelleri sunarken, çok yakında bazı yeni Nexus akıllı telefonların duyurulması ve satışa sunulması bekleniyor. Geçtiğimiz sene sunulan cihazlardan Nexus 5X, LG tarafından ve Nexus 6P ise Huawei tarafından üretilmişti.

Bu sene ise iddialar, iki yeni Nexus akıllı telefonun Tayvan merkezli HTC tarafından sunulacağı şeklinde. Bu yeni cihazlardan birisi Marlin, diğeri ise Sailfish kod ismine sahip.

Yeni Nexus modeller hakkında devamlı olarak farklı kaynaklardan farklı bilgiler gelmeye devam ederken, şimdi de önemli bir iddia cihazların Home butonları için geldi. Bu yeni bilgiye göre Nexus cihazlar animasyonlu Home tuşu ile sunulabilir.

Haberimiz içerisinde de gördüğünüz gibi Home butonuna uzun süreli basılması sonrasında animasyon ortaya çıkıyor ve 4 farklı renkte dairenin Home tuşundan uzaklaşması ve sonra tekrar birleşmesi görünüyor. Home butonu ve Google Now arasında da ilişki olduğu belirtilmekte.

Nexus Sailfish akıllı telefonun 5.2" büyüklüğünde ve diğer model Nexus Marlin'in de 5.5" büyüklüğünde metal kasa tasarımına sahip olarak pazara sunulacağı ifade ediliyor. Cihazlar hakkında kesin olan şeyin ise Google tarafından geliştirilen yeni mobil işletim sistemi Android 7.0 Nougat ile sunulacak olan ilk akıllı telefonlar olacak olması.

Whatsapp