Yeni nesil Nvidia Shield oyun konsolu göründü

Nvidia'nın yensi nesil oyun konsolu Shield'in görselleri ortaya çıktı.

Teknoloji dünyasının, özellikle de donanım pazarının güçlü isimlerinden birisi olan Nvidia, özellikle ekran kartları ve grafik işlemcileri ile adından söz ettiriyor. Son dönemde ayrıca mobil platforma da yönelen firma, hem Tegra adındaki mobil yonga seti üretimi gerçekleştirmiş. Hem de tablet ve oyun konsolu gibi son kullanıcıya yönelik cihazlar da pazara sunmuştu.

Şimdiye kadar firmadan Nvidia Shield tablet modelleri gelirken, son olarak Ağustos ayında Nvidia'nın yeni tabletini iptal ettiği yönünde bilgiler gelmişti. Her ne kadar bu yeni Nvidia Shield Tablet iptal edilse de gelen bilgilere göre firma, Nvidia Shield'in TV'ye bağlanan oyun konsolu versiyonunu ise sunma hazırlıklarını sürdürüyor.

Yeni nesil Nvidia Shield konsolun görüntüleri sızdırıldı ve hem konsol hem de uzaktan kumanda ve kontrolcü tasarımı görülebiliyor. Baktığımızda kontrolcüde medya butonları alta alınmış durumda. Ayrıca touchpad yer almazken, Shield konsol ve uzaktan kumandanın tasarımında ise bir değişiklik olmadığı görülüyor.

Henüz yeni nesil Nvidia Shield oyun konsolunun teknik özelliklerinin nasıl olacağı yönünde bilgi bulunmuyor. Ancak büyük ihtimalle Nintendo Switch'de de yer alan işlemciye benzer bir Nvidia üretimi işlemcinin bu yeni oyun konsolunda da yer alacağını söyleyebiliriz.

Yeni nesil Nvidia Shield oyun konsolunun fiyatının da ne olacağı bilinmiyor. Ancak önceki nesi 200$ fiyat etiketi ile gelmişti.

Whatsapp