Yeni nesil iPhone'larda, Wi-Fi ve LTE sorunu gözlemleniyor

Apple tarafından geliştirilen yeni nesil amiral gemisi cep telefonu modelleri iPhone XS ile iPhone XS Max'ta LTE ile Wi-Fi sorunlarının boy gösterdiği ortaya çıktı.

Akıllı telefon üretimi konusunda adından sıkça söz ettirmeyi başaran Cupertino merkezli Apple firması, kısa süre öncesinde yeni nesil akıllı telefon modelleri iPhone XS ile iPhone XS Max'ın tanıtımını gerçekleştirdi. Hafta sonunda satışa çıkan bu ürünler kısa süre içerisinde milyonlarca satış rakamına ulaşma başarısı gösterirken, cihazların ilk müşterilerine ulaşmasıyla birlikte oldukça önemli bir sorunun gözlemlendiği ortaya çıktı.

Elde edilen bilgiye baktığımızda MacRumors forumları, Apple'ın resmi destek formu ve Reddit forumlarında yer alan bilgilere baktığımızda açılan onlarca başlıkta, yeni cihazlarda LTE ve Wi-Fi bağlantı sorunlarının gözlemlendiği belirtiliyor. Firmanın bir önceki iPhone X modelinde de bu sorunun gözlemlendiği belirtilirken, daha sonra sorunu gidermek için firma bir güncelleme yayınlamış ve bu güncellemeyle sorunu ortadan giderilmişti.

iPhone XS ile iPhone XS Max modelinde meydana çıkan bu hatanın donanımsal mı yoksa yazılımsal mı olduğu bilinmezken, sorunu gidermek için şirketin nasıl bir yol izleyeceği ise oldukça merak konusu. Hali hazırda satışa sunulan milyonlarca iPhone modelinin yeniden geri çağrılıp donanımsal olarak tamir edilmesi firma adına oldukça önemli bir sorun teşkil edecekken, şirket bu sorunu yazılımla gidermek için elinden geleni ardına koymayacak.

Apple tarafından geliştirilen her iki yeni akıllı telefon modelinde de gözlemlenen bu sorunun nasıl giderileceği hakkında bir bilgi mevcut değil. Ancak şirket büyük ihtimalle çok kısa süre içerisinde bu sorunun çözümünü paylaşmış olacak.

Whatsapp