Yeni nesil iPhone modellerinin ekranı 4 üretici üzerinden gelecek

Apple'ın 2018'de sunacağı iPhone akıllı telefonlarda AMOLED ekranlara yer verilecek.

Apple, akıllı telefon pazarının lider firmalarından ve her sene sunduğu yeni iPhone modelleri ile pazarda en çok satan cihazlar arasında firmanın bu modelleri yer almakta. Geçtiğimiz Eylül ayında iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modellerini duyuran firma, ayrıca Mart ayında iPhone SE adındaki yeni bir cihazını daha gün yüzüne çıkarmıştı.

Bu sene yine Eylül ayında firmanın iPhone 7 ve iPhone 7 Plus adındaki akıllı telefon modellerini sunması beklenirken, ayrıca iddialara göre iPhone 7 Pro ya da iPhone 7 Plus Premium adı ile yeni bir cihaz duyurusu da gerçekleştirebilir.

Apple'ın iPhone modellerinde LCD ekranlar kullanılmakta ve bir süredir de firmanın LCD ekranlar yerini AMOLED ekranlara iPhone akıllı telefonlarında yer vermek üzere çalışmalar yaptığı yönünde bilgiler gelmekte.

Uzmanlar, Apple'ın 2018 senesinde sunacağı iPhone 8 akıllı telefon modelinde AMOLED ekranların kullanılabileceğini ifade ediyorlar.

UBI Research adındaki pazar araşıtırma şirketinin Başkanı ve baş analisti Lee Choong-hoon tarafından endüstri üzerinden elde edildiği kaydedilen bazı bilgiler sunuldu. Buna göre Samsung ve Apple arasında senelik 100 milyon OLED ekran anlaşması yapıldığı kaydedilmekte. Bu da %60 gibi bir oran ile Samsung'un Apple için en büyük AMOLED ekran tedarikçisi olması anlamına geliyor.

Diğer taraftan LG'nin de ya da %30 oranı ile ikinci en büyük AMOLED ekran üreticisi olarak yeni iPhone'a dahil olacak. Ayrıca Japan Display ve bir süre önce Sharp'ı satın alan Foxconn'un da %10 - ile oyuna dahil olacağını söyleyebiliriz.

Whatsapp