Yeni nesil Apple Watch serisi, EKG çekebilecek

Giyilebilir teknoloji dünyasının lider ismi olan Cupertino merkezli Apple firması, yeni akıllı saat modellerinde EKG raporu hazırlayan bir sensöre yer vermeye hazırlanıyor.

Sağlık alanında çeşitli çözümler yaratmaya çalışan Apple firması, akıllı cep telefonları ile özellikle giyilebilir olan akıllı saat modellerinde buna benzer çeşitli donanımlar geliştirmeye devam ediyor. Watch serisi ile birlikte ışık tabanlı nabız ölçer sistemini hayatımıza sokak Apple, bu teknolojiyi geliştirip bir adım daha ileri plana taşımayı amaçlıyor.

Bu bağlamda Elektrokardiyografi yani EKG'yi akıllı saatlere entegre etmek adına çalışmalar gerçekleştiren Apple firması, bu teknolojiyle birlikte sağlık sektöründe işi biraz daha kolaylaştırmayı hedefliyor. Apple Watch serisine konumlandırılacak olan bu teknoloji akıllı saatin her iki köşesine yönlendirilecek olan iki farklı sensörler kontrol edilebilecekken, saati takmadığınız diğer elin iki parmağıyla bu kenarları sıkıca kavrayarak kendi EKG'nizi çekebileceksiniz.

Sensörler elektrik akımını başlatarak kalbinizin durumu ölçebilecekken, yeni nesil Apple Watch'larda bu teknolojinin tam anlamıyla kullanılıp kullanılmayacağı hakkında ise kesin bir bilgi olmadığını söyleyebiliriz. Apple mühendisleri bu konu üzerindeki çalışmaları büyük bir hızlı sürdürürken, bu teknolojinin yeni akıllı saat modellerinde yer alması gerektiğine inanıyor. Teknolojinin cihazlarda aktif olarak kullanılması için ABD ilaç birliği FDA onayını alması gerekirken, ışık tabanlı nabız takip sistemlerinde ritim bozukluklarını anlamanın bu sisteme göre çok daha zor ve başarısız bir şekilde olduğu için bu teknolojinin cihazlarda kullanılacağı düşünülüyor.

Firma cephesinde Watch serisi ve özellikle bu cihaza konumlandırılacak sağlık uygulamaları ile donanımlar oldukça büyük bir önem taşırken, bunların geliştirilmesi içinse gizli yürütülen bir çok çalışmanın olduğunu söyleyebiliriz.

Whatsapp