Yeni Lenovo ZUK akıllı telefon TENAA'da ortaya çıktı

Çin'de TENAA'da SD821 içeren yeni bir ZUK akıllı telefon göründü...

Çin'in önemli akıllı telefon üreticilerinden olan Lenovo, bir süredir ZUK adındaki alt markası üzerinden de cihazlar sunuyor. ZUK ile gelen ilk akıllı telefon 2015'de ZUK Z1 olurken, bu sene de firma ZUK Z2 ve ZUK Z2 Pro adında iki akıllı telefonunu da pazara sundu. Bu cihazlar tasarımları yanı sıra donanımları ile de ilgi görürken, başta Çin olmak üzere bir çok pazarda ilgi görüyor.

Yeni modeller geliştirmeye devam eden Lenovo'nun ZUK ailesine çok yakında yeni bir akıllı telefon daha katılacak gibi görünüyor. Yeni ZUK model Çin'de sertifikasyon sürecinde TENAA'da ortaya çıkarken, hem cihazın görseli hem de önemli bazı teknik özellikleri TENAA üzerinden geldi.

Bu yeni ZUK akıllı telefon 5.5" büyüklüğünde ve 1920x1080 piksel Full HD çözünürlüğünde dokunmatik ekran içeriyor. Cihaz yonga seti olarak Qualcomm'un Snapdragon 821 yonga setinden güç alıyor. Bu yonga seti dört çekirdekli işlemci ve Adreno 530 grafik işlemci içeriyor.

Yeni ZUK akıllı telefonun sistem belleği ise 4GB olarak belirlenmiş ve dahili veri kapasitesi ise 32GB ve 64GB olmak üzere iki farklı şekilde yer alarak akıllı telefon pazara sunulacak. Kamera olarak bakacak olursak eğer yeni cihazın arkasında 13MP kamera bulunurken, yeni ZUK modelin ön kamerası da 8MP olarak geliyor.

3.000mAh batarya içeren akıllı telefon 7.68mm kalınlığa sahip. Henüz bu yeni akıllı telefonun ne zaman duyurulacağı yönünde bilgi ise bulunmamakta. 

Whatsapp