Yeni iPhone'lar, Rusya'daki Apple Store'da ilgi görmedi

Cupertino merkezli Apple firması tarafından geliştirilen iki yeni amiral gemisi cep telefonu modeli iPhone Xs ile iPhone Xs Max'ın üretimine Rusya'daki Apple Store'da ilgi gösterilmedi.

Apple’ın kısa süre öncesinde tanıtımını gerçekleştirdiği akıllı cep telefonu modelleri iPhone Xs ve iPhone Xs Max’ın resmi olarak satışlarına yavaş yavaş başlanılıyor. Bugün ise Rusya’da satışlarına başlanılan iki cep telefonu modeli, Moskova'daki Tverskaya Caddesi'nde bulunan Apple Store’da satışa çıkarken cihazlar beklediği ilgiyle karşı karşıya kalmadı.

Daha önceki modeller için bu Apple Store önünde çok uzun kuyruklar oluşurken, bu sefer ise beklenen kuyrukların oluşmaması adeta herkesi şaşkına çevirdi. Cihazların satışa sunulacağı günün gecesi mağaza önünde beklemeye geçen NTV.ru haber editörü, mağaza önünde bekleyenleri ve mağazaya gelenleri ziyaret ederken, mağazaya gün içerisinde kapanana kadar yaklaşık 300 kişinin geldiğini belirtti.

iPhone Xs ile iPhone Xs Max isimli ürünün beklenen ilgiyle karşı karşıya kalmamasının altında yatan asıl gerçeğin dünyada ABD merkezli firmalara olan ürünlere olan ilginin azalması nedeniyle yaşandığı belirtilirken, dolar kurunda abartılı artış ve cihazların iPhone X modeline göre çok önemli farklılıklar sunmaması olarak gösteriliyor.

iPhone X modelinde olduğu gibi satışların ilerleyen dönemlerde açılıp açılmayacağı merak edilirken, özellikle iPhone Xs modelinin değil de iPhone Xs Max modelinin ilgi görebileceği düşünülüyor. Ancak meydana gelen oldukça düşük satış rakamlarını ele aldığımızda, firmanın ertelediği iPhone Xr modelinin satışlarına biran önce başlaması gerektiğinden söz edebiliriz.

Whatsapp