Yeni iPhone'lar öncesinde, diğer üreticiler bekleyişe geçti

Sektörde iPhone 8 ile Samsung Galaxy Note 8'in üretimi öncesinde tam anlamıyla bir sessizlik yaşanıyor. iki çip üreticisi olan MediaTek ve HiSilicon çip setlerinde düşüş yaşandığını açıkladı.

Sevkiyat anlamında en büyük rakibi Samsung ile başı dertte olan ve yüksek sevkiyat rakamlarının gerisinde kalan Apple, elde ettiği kar rakamlarıyla rakibini pazardan silip süpürmeyi başarıyor.  Hal böyle olunca pazarda en çok kar eden ismin öncü isim olduğunu söylersek hiçte hata yapmayız gibi duruyor.

Bu bağlamda neredeyse tüm mobil cihaz üreticileri kendisine örnek üretici olarak Apple'ı seçerken, şimdilerde ise büyük bir merakla iPhone 8'in tanıtılmasını bekliyor. DigiTimes'ın öne sürdüğü iddiaya göre sektörde çip piyasası oldukça önemli bir durgunluk yaşarken, yayınlanan raporda bunun sebebi olarak ise yeni tanıtılacak olan iPhone'un özelliklerini görmek isteyen üreticiler gösteriliyor.

Yayınlanan DigiTimes raporuna göre daha önce Nisan ve Ağustos aylarında çip siparişlerinin sevkiyatında artış gözlemlenirken, bu yıl ise tam tersi olarak bir yavaşlama söz konusu. Bu yavaşlama tamamıyla ünlü haber sitesine göre iPhone 8 modeline entegreli. Çünkü Apple tarafından tanıtılacak olan iPhone 8'in ne gibi yeniliklerle geleceği tam anlamıyla bir karmaşa olarak karşımıza çıkıyor.

Sektörün en önemli iki çip üreticisi olan MediaTek ve HiSilicon, aşırı derece düşüş yaşadıklarını doğrularken, bizce iPhone 8 ve Galaxy Note 8'in tanıtılmasıyla birlikte pazar yeniden heyecanlanacak.

Whatsapp