Yeni iPhone'lar nasıl kapatılıyor?

Apple tarafından geliştirilen yeni iPhone modelleri iPhone X, iPhone Xr, iPhone Xs ve iPhone Xs Max nasıl kapatılır merak ediliyor. Yeni iPhone'ları kapatma işlemiyle ilgili bilgiler.

Akıllı telefon sevkiyatının en önemli isimleri arasında kendisine yer edinen Apple firması, iPhone X’te home tuşunu kaldırması nedeniyle birçok alışkanlıkta değişikliğe gitmiş oldu. Örnek vermek gerekirse eğer iPhone X, iPhone Xr, iPhone Xs ve iPhone Xs Max modellerinde kapanma şekli değişirken, yan tuşa eskisi gibi basıldığında cihazda sadece tuş kilidi işlevi görüyor.

Bu tuşa üst üste iki kez basıldığında ise telefon Apple Pay ekranını aktif hale getirirken, uzun süre basılı tutulduğunda ise ekrana firmanın kişisel asistanı olan Siri çıkıyor. Önceki iPhone modellerinde cihazı kapatmak için yan kısımda bulunan tuşa uzun süreli olarak basılı tutulması gerektiğinden, birçok kişi cihazlarının arızalandığını yada bir yazılım hatasıyla karşı karşıya kaldıklarını zannediyor.


Ancak home tuşu bulunmayan tam ekranlı iPhone modellerinde bu bir sorun olarak değil, yenilik olarak karşımıza çıkıyor. Artık iPhone’larınızı kapatmak için sadece güç tuşuna değil aynı zamanda ses tuşuna da basılı tutmanız gerekiyor. İki tuşa aynı anda bastıktan sonra yazılım size iki farklı seçenek sunarken, “Telefonu Kapat” ve “Acil Çağrı” bildirimi ekrana geliyor.

Dilerseniz farklı bir yöntemle daha bu iPhone modellerini kapatabilecekken, iPhone menülerinden ilk önce Ayarlar ve ardından ise Genel ile Telefonu Kapat sıralamasını takip etmeniz gerekiyor. Kapalı olan telefonu açmak içinse güç butonuna uzun süreli basılı tutmanız yeterli oluyor.

Whatsapp