Yeni iPhone modelleri kılıflarıyla görüntülendi

Apple'ın üretimini gerçekleştirdiği iPhone 9, iPhone 9 Plus ve iPhone X Plus modeline ait olduğu iddia edilen kılıf modelleri sızdırıldı.

2018 yılının ilk çeyreğine geliştirdiği ilk OLED ve çentik tasarımlı ekranıyla dikkatleri üzerine çeken iPhone X modeliyle damga vuran Apple firması, bu yılda karşımıza 3 farklı modelle çıkmayı hedefliyor. Şirketin Eylül ayında düzenleyeceği etkinlik kapsamında cihazları sergilemesini beklerken, teknoloji dünyasının güvenilir sızıntılarıyla ünlenen @shaimizrachi tarafından 9to5Mac’e gönderilen video ile cihazların tasarımları ortaya çıktı.

Ortaya çıkan videodaki kılıf tasarımlarının iPhone X Plus ve iPhone 9 modellerine ait olduğu öne sürülürken, kılıflar şirketin daha önce üretimini gerçekleştirdiği iPhone 7 Plus ile iPhone X modelleriyle kıyaslandı. iPhone X Plus modeliyle iPhone 7 Plus modelinin boyutlarının hemen hemen birbiriyle aynı olduğu görüntülenirken, iPhone 9 modelinin boyutlarının da iPhone X'e göre daha büyük olduğu görüntülerde vurgu yapılan nokta olarak karşımıza çıkıyor.

iPhone X Plus olarak isimlendireceği düşünülen akıllı cep telefonu modelinde gene çerçevesiz çentikli tasarımı ele alan 6.5 inç genişliğindeki bir OLED panel kullanılacakken, iPhone 9 modelinde ise 6.1 inç genişliğindeki LCD dokunmatik panelin kullanılacağı belirtiliyor. iPhone 9 modelinde büyük bir kamera lensi yer alacakken, bakalım bu cihazlar Apple'a nasıl bir başarı kazandıracak.

Yeni iPhone fiyatları ne olacak?


Sektörde konuşulan bilgilere göre bu yıl 2 farklı OLED ekranlı iPhone modeli tanıtılacakken, bu modellerden birisi iPhone X Plus olarak isimlendirilip 6.5 inç genişliğindeki bir çerçevesiz OLED ekranla birlikte gelecek. Ancak büyüyen OLED ekran paneli ve gelişen diğer teknolojilere rağmen, şirket bu cihazı 999 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunacak.

Şirketin geliştireceği diğer OLED ekranlı modelinin fiyat etiketinin ise 899 dolar olacağına vurgu yapılırken, ilk defa gelişen teknolojilere rağmen iPhone fiyatlarında artış gözlemlenmeyeceğini söyleyebiliriz. Tabi öte yandan bu bilgiler kesinlikle güvenilir kaynaklardan elde edilmiş olsa da, şirket tarafından doğrulanmayan bilgiler olduğunu belirtelim.

Whatsapp