Yeni iPad Pro'yu almanız için 5 farklı sebep

Apple tarafından WWDC 2017 etkinliğinde tanıtılan yeni 10.5 inç ve 12.9 inç ekran genişlikli iPad Pro modellerini satın almanız için geçerli bir sebep arıyorsanız, cevabını haberimizden öğrenebilirsiniz.

Tablet bilgisayar pazarında satışların beklenenin altına düşmesiyle birlikte harekete geçen Apple, WWDC 2017 etkinliği kapsamında en güçlü iPad modeli olarak lanse ettiği yeni iPad Pro'nun tanıtımını gerçekleştirdi. 10.5 inç ve 12.9 inç genişliğindeki dokunmatik panel üzerinde şekillenen modeller, muhteşem tasarımıyla birlikte tam anlamıyla olmasa da yeni bir bakış açısına kavuşmuş.


Apple'ın tanıtımını gerçekleştirdiği bu yeni iPad Pro modeli ile birlikte artık tablet bilgisayarların bir dizüstü bilgisayar işlevi görmediğini söylememiz gittikçe zorlaşıyor. Peki ama yeni iPad Pro'yu satın almamız için ne gibi nedenler bulunuyor?

Mac ailesini andıran bir tasarım anlayışı


Cihazda 12.9 inç genişliğinde bir dokunmatik panel kullanılması onu hem daha önce hiç olmadığı büyüklükte hemde olmadığı kadar profesyonel olarak tanımlatabiliyor. Ne kadar klasik iPad modellerini andrısa da, cihaz daha çok minimize edilmiş tasarımıyla harici klavye eklendiğinde firmanın MAC ailesine dönüşüyor.

Sürükle ve bırak özelliği


Bugüne kadar iPad kullanıcılarının en çok rahatsız olduğu konulardan birisi olarak karşımıza cihazlarda kullanılan kopyala ve yapıştır özelliği çıkmaktadır. Bu özellik ne kadar popüler olarak kullanılsa da rahatsız edici olduğu için tepkilerin odağında yer alıyordu. Yeni iPad Pro'lar ile birlikte Sürükle ve Bırak özelliği hayatımıza girerken, dilediğiniz fotoğrafları yada metin bloglarını kolayca dilediğiniz yere taşıyabileceksiniz.

Daha akıllı çoklu görev desteği


Açtığınız tüm uygulamalar Kontrol Merkezi kısayolları ile birlikte daha rahat görülebilir ve düzenlenebilir bir hal alıyor. Görünümleri daha rahat bir şekilde kişiselleştirebilme imkanı sizlere sunulurken, yeni uygulama değiştirici özelliği iPad verimliliğini yepyeni bir hale kavuşturuyor.

Daha hızlı yenilenen görüntüler


Yeni iPad Pro'larda çok daha hızlı yenilebilen görüntüler karşımıza çıkıyor. Yenileme oranını sizin gerçekleştirdiğiniz işleve göre otomatik olarak değiştirebilen yeni iPad'ler, aksiyon filmleri ve oyunlar için dinamik yenileme oranı sunuyor. Bu sayede hem pil tüketimi en alt seviyeye çekilmiş oluyor, hemde sizin için en iyi görüntüler oluşturuluyor.

Önceki nesile göre daha iyi bir Apple kalemi deneyimi


Apple Pencil yani Türkçe adıyla Apple Kalemi yepyeni hilelerle birlikte karşımıza çıkıyor. Çok daha iyi sanatsal özellikler kazanan Apple kalemi, tasarımcıların ilgisini üzerine çekmeyi başaracak gibi duruyor.


Artık Notes'te kalemle yazdığınız metinler anında aranabilir bir hale gelecekken, bu kalemle metin içlerine dilerseniz satış içi çizimde ekleyebileceksiniz. Basit çizimler ve not alınmasını kolaylaştıran bu kalemin iPad kullanıcıları içinde oldukça önemli bir artı olacağını söyleyebiliriz.

Whatsapp