Yeni iPad Pro Modellerinin Geekbench Puanı Ortaya Çıktı

Apple tarafından geçtiğimiz günlerde tanıtılan iPad Pro 11 ve iPad Pro 12.9 modellerinde kullanılan 7 nm Apple A12X Bionic işlemcisinin Geekbench puanı belli oldu.

Yeni duyurusu yapılan iPad Pro 11 ve iPad Pro 12.9 modellerinde yeni nesil Apple A12X Bionic işlemcisi kullanılıyordu. A12X işlemcisi daha önce piyasaya sürülen Apple iPhone XR, iPhone XS ve iPhone XS Max içerisinde yer alan A12 işlemcisinden daha güçlü bir yapı ile birlikte geliyor. Bu yıl duyurulan yeni iPhone modellerinde kullanılan Apple A12 işlemcisi zaten Geekbench ve AnTuTu sonucu ile kullanıcıları kendisine hayran bırakmıştı. Şimdi ise yeni iPad Pro modellerinde kullanılan Apple A12X bu konuda çok daha iyi gibi görünüyor.

Apple A12, altı çekirdekli yapı ile gelirken aynı zamanda dört çekirdekli grafik kartı ile geliyordu. A12X ise sekiz çekirdekli yapı ve yedi çekirdekli grafik kartı ile geliyor. Apple'ın açıkladığı verilere göre, yeni A12X işlemcisi önceki nesil iPad Pro'nun işlemcisine kıyasla % 35 daha iyi tek çekirdek performansı ve % 90 daha yüksek çok çekirdek performansı sunuyor.

Aşağıda yer alan Geekbench listelerinde iPad8,3 adına sahip olan 4 GB RAM ve iOS 12.1 işletim sistemi ile gelen bir cihazın tek çekirdek tarafında 4987 ve çok çekirdek tarafında ise 17928 puan aldığını görüyoruz.

Diğer taraftan iPad8,8 adına sahip bir cihazda Apple A12X işlemci, 6 GB RAM ve iOS 12.1 işletim sistemi ile Geekbench üzerinde listelendi. Bu cihaz ise tek çekirdek tarafında 5.020 puan alırken çok çekirdek tarafında ise 18217 puan almayı başarmış gibi görünüyor.

Önceki iPad Pro modelleri tek çekirdek testlerinden 3900 civarında puan almayı başarırken çok çekirdek testlerinden ise 9300 civarında puan alabiliyordu. Eski cihazlarda Apple A10X Fusion işlemcisi kullanılıyordu. Arada ciddi bir performans farkının olduğunu net bir şekilde söyleyebiliriz.

Whatsapp