Yeni Honor 5A akıllı telefonun duyuru tarihi belli oldu

Huawei, çok yakında Honor 5A adındaki yeni bir akıllı telefon modelini duyuracak.

Akıllı telefon pazarının güçlü isimlerinden Huawei, özellikle alt markası Honor ile de yüksek satış rakamlarına ulaşmasını biliyor. Firma Honor ile bir çok cihaz sunarken, kısa süre önce Honor V8 duyurusu gelmişti ve Quad HD ekran ile gelen bu cihazın yanı sıra Honor VR adı ile firmanın sanal gerçeklik gözlüğü de gün yüzüne çıkmıştı.

Honor yeni bir etkinlik arifesinde ve yayınladığı teaser görsele göre de 12 Haziran tarihinde bu etkinlik düzenlenecek. Bu yeni etkinlikte firmanın Honor 5A adındaki bir akıllı telefonunu resmi olarak duyuracağını söyleyebiliriz.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz ay içerisinde Çin'de sertifikasyon sürecinde TENAA'da Honor 5A ve Honor 5A Plus modeller gün yüzüne çıkmıştı. Bu yeni cihazlar 12 Haziran tarihinde resmi olarak tanıtılabilir.

Cihazlara bakacak olursak eğer, Honor 5A akıllı telefon 1.3Ghz saat hızında çalışan dört çekirdekli işlemciden güç alacak. 5" büyüklüğünde 1280x720 piksel HD çözünürlükte ekran, 2GB sistem belleği, 16GB dahili veri kapasitesi, 13MP arka kamera, 2MP ön kamera, 2.200mAh batarya ve Google Android 5.1 Lollipop mobil işletim sistemi diğer önemli özellikler olacak.

Diğer model Honor 5A Plus ise 5.5" büyüklüğünde ve 1280x720 piksel HD çözünürlükte dokunmatik ekran ile gelecek. 1.8Ghz saat hızında çalışan sekiz çekirdekli işlemci, 2GB sistem belleği, 16GB dahili veri kapasitesi, 13MP arka kamera, 8MP ön kamera, 3.000mAh batarya içerecek.

Whatsapp