Yeni Google Duo uygulaması Android platformunda zirvede

Google Duo görüntülü konuşma uygulaması yayınlanması ile Android platformunda en üste çıktı

Teknoloji dünyasında özellikle de mobil platformda yazılım alanında ilgi çeken firmalardan birisi olan Google, geçtiğimiz gün yeni bir uygulamayı daha sundu. Hem Android hem de iOS platformu için sunulan bu yeni uygulama Google Duo adı ile gelirken, uygulama internet üzerinden görüntülü konuşma yapılabilmesine imkan tanıyor.

https://twitter.com/juberti/status/766423243020390401

Sunulmasının ardından mobil kullanıcılar tarafından oldukça ilgi gören bu yeni uygulama gelen bilgilere göre Android platformunda ücretsiz uygulamalar listesinde ABD'de zirveye yerleşmiş durumda. 

Türkiye'ye baktığımızda ise Google Duo, sunulması ile Android platformunda 27.000 indirmeyi geçerken, kullanıcılardan da 5 üzerinden 4.5 oy almış durumda.

Uygulama ilk çalıştırıldığında cep telefonu numarası istiyor ve gelen SMS üzerinden doğrulama yapılıyor. Daha sonra da akıllı telefonda yer alan kişi listesi üzerinde yer alan kişilerle görüntülü konuşma yapılabiliyor. Uygulama zayıf bağlantılarla da çalışabilmek için tasarlanmış. Ayrıca bağlantı çok daha düşük olduğunda da görüntülü konuşma yerine sesli konuşmaya geçiliyor.

Şu anda sadece sesli konuşma olmasa da Google Duo'nun yakında bu desteği de sunacağı ifade edilmekte.

Hala uygulamayı yüklemeyen teknoloji meraklıları, Google Duo uygulama sayfasına Android cihazlar için BURADAN ve iOS cihazlar için de BURADAN ulaşabilirler...

Whatsapp