Yeni Essential Phone A11 WiFi Sertifikasında Ortaya Çıktı

WiFi sertifikasında ortaya çıkan yeni Essential Phone cihazının kod adı Essential Phone A11 olarak belirtilmiş durumda.

Android işletim sisteminin yaratıcılarından Andy Rubin, Essential Phone olarak adlandırılan ilk telefonunu geçtiğimiz günlerde resmi olarak duyurmuştu ancak telefonun gittikçe büyüyen şirket sorunları nedeniyle bir süre gecikmeli olarak piyasaya sürüleceği söyleniyordu.

Geçtiğimiz günlerde firmanın üst düzey bir yetkilisi şirketten istifa etti, ancak bu durumun şirketin akıllı telefon endüstrisindeki herhangi bir planını raydan çıkarmayacağı söyleniyor. Görünüşe göre, ortaya çıkan WiFi sertifikasında A11 model numarasıyla gelen yeni bir Essential Phone telefonu var.

Son günlerde konuşulmayan ancak Wi-Fi Alliance tarafından onaylanan bir rapora göre, yakında PH-1 model numaralı firmanın ilk akıllı telefonuna göz atacağız. Telefonun Android 7.1.1 Nougat ile onaylandığı işletim sistemi bilgisi dışındaki bu Wi-Fi listesinden daha fazla bir bilgi edinemiyoruz. Bunların dışında elde ettiğimiz diğer teknik ayrıntılar bellenim versiyonu NMF26X 96 ve donanım versiyonu EVT3 olmasıdır.

Essential firmasının ilk akıllı telefonu PH-1 modeli amiral gemisi seviyesinde bir cihaz olarak Mayıs ayında duyurulmuştu. Bu bilinmeyen Essential A11'in amiral gemisi cihazı mı yoksa zaten duyurulmuş olan modelin farklı bir varyantı mı olacağı da bilinmiyor. İlerleyen günlerde bu yeni modele ilişkin yeni bilgilerin ortaya çıkmasını bekliyoruz.

Belirttiğimiz gibi Essential Phone PH-1 henüz piyasaya sürülmedi, ancak cihazın Sprint'e özel 750 $ fiyat etiketi ile 3. çeyrekte satışa sunulması bekleniyor. Telefon, QHD ekran çözünürlüğe ve Gorilla Glass 5 korumasına sahip 5.71 inçlik çerçevesiz bir ekran paneline sahip. Cihazda ayrıca en yeni işlemci olan Snapdragon 835 işlemcisi yer alırken, 4GB RAM ve 128GB genişletilemez depolama alanı da bulunuyor.

Yazılım açısından, hem Essential Phone PH-1 modeli hemde Essential A11 modelinin Android 7.1.1 Nougat ile beraber kutudan çıkmasını bekliyoruz. PH-1 modelinin arkasında 13MP çözünürlüğünde çift arka kamera ve ön tarafında ise 8MP çözünürlükte bir kamera bulunuyor. Telefonda USB-C bağlantı noktası yoluyla hızlı şarj teknolojisini destekleyen 3040mAh kapasiteli pilde bulunuyor.

Whatsapp