Yeni bir LeEco/Coolpad akıllı telefon Çin'de TENAA'da ortaya çıktı

Çinli iki önemli akıllı telefon üreticisi LeEco ve Coolpad yeni bir başka akıllı telefon sunma hazırlıkları içerisindeler...

Akıllı telefon pazarında firmaların birbirleri ile kıyasıya mücadelesi devam ederken, bazı durumlarda firmalar işbirliğine de gidiyorlar. Bu tür bir işbirliği kısa bir süre önce LeEco ve Coolpad adındaki iki Çinli akıllı telefon üreticisi arasında yaşanmış ve bu işbirliğinin ilk meyvesi de Cool 1 Dual adındaki akıllı telefon olmuştu.

Şimdi de Çin üzerinden gelen yeni gelen bilgilere göre LeEco ve Coolpad çok yakında ikinci akıllı telefon modellerini gün yüzüne çıkartabilirler. Bu yeni akıllı telefon Çin'de sertifikasyon sürecinde TENAA'da görünürken, cihazın bir yandan tasarımını gözler önüne seren görselleri gelirken, ayrıca önemli teknik özellikleri de gün yüzüne çıktı.

Cihaza baktığımızda yeni akıllı telefonun önünde fiziksel Home tuşu yer almıyor. Bu da kapasitif tuşlarla yeni cihazın sunulacağı anlamına geliyor. Arkada ise orta üst kısımda kamera bulunuyor. Onnun hemen altında dual LED flaş konumlandırılmış ve ayrıca onun da altında parmak izi tarayıcısı yer alıyor.

C107 model numarasına sahip olan yeni akıllı telefon 5.5" büyüklüğünde ve 1920x1080 piksel Full HD çözünürlüğünde dokunmatik ekrana sahip. Cihaz gücünü ise 1.8Ghz saat sekiz çekirdekli işlemcili yonga setinden alırken, bu yonga setinin Qualcomm Snapdragon 652 olabileceği kaydedilmekte. 

3GB sistem belleğine sahip olan yeni akıllı telefon ayrıca 32GB dahili veri kapasitesi içeriyor ve batarya da 4.000mAh olarak yer alıyor.

Whatsapp