Yeni bir büyük satın alma Verizon ve Yahoo arasında gerçekleşecek

Verizon Wireless, Yahoo'yu 5 milyar dolar bedelle bünyesine katmaya hazırlanıyor...

Teknoloji dünyasında dönem dönem büyük satın almalar yaşanırken, bu satın almalar milyarlarca dolar seviyesinde gerçekleşiyor. Yeni dönemde de bazı satın almalar yaşanacak ve bunlardan bir tanesi de Verizon Wireless adındaki Amerika Birleşik Devletleri'nde faaliyet gösteren cep telefonu operatörü tarafından gerçekleştirilecek.

Gelen bilgilere göre Verizon Wireless, internet dünyasının önemli isimlerinden birisi olan Yahoo'yu bünyesine katıyor. Henüz resmi olarak bir açıklama gelmiş değil ancak WSJ üzerinden gelen bilgiler yarın duyurunun yapılacağı şeklinde.

Verizon Wireless'in Yahoo için 4.8 milyar dolar ödeme yapacağı belirtirken, Yahoo'nun sahip olduğu patentler ise anlaşmaya dahil olmayacak. Bilindiği üzere teknoloji dünyasında patentler oldukça büyük önem taşırken, Yahoo'nun patentlerinin ayrı olarak satılması ile de milyonlarca dolar elde edileceğini söyleyebiliriz.

Teknoloji devi Verizon, ayrıca kısa bir süre önce de AOL'u satın alması ile gündeme geldi. Bu satın alma sonrasında mobil medya ve reklam konusunda büyük söz sahibi olmayı hedefleyen Verizon, Yahoo'yu da bünyesine katarak hedefine ilerleme yönünde kararlılığını gösterecek gibi görünüyor.

Mobil reklam ve medya alanında özellikle de Google ve Facebook'un isimleri ön plana çıkarken, Verizon da büyük rakip olarak bu iki firmanın karşısına çıkacak. Yahoo mobil kullanıcılar için kullanışlı özellikler sunarken, ayrıca web tabanlı bazı uygulamalarla da adından söz ettiriyor.

Whatsapp