Yeni Apple Watch'ın özellikleri belli oluyor

Akıllı saat pazarının en iddiaları üreticilerinden birisi olarak karşımıza çıkan Apple, üçüncü nesil Watch serisi üzerindeki çalışmalarına başladı ve ilk detaylar belli oldu.

Akıllı saat pazarının mimari olan ve bu ekosistemde oldukça önemli bir başarı yakalamayı başaran Apple firması, Watch Series 1 ile Watch Series 2 ardından yeni akıllı saat modeli üzerinde çalışıyor. Apple Watch Series 3 ile birlikte serinin en güçlü ve en yeni ismini tanıtacakken, cihazda pek çok köklü değişiklik ve kordon seçenekleri sunması bekleniyor.


Firmanın çalışmalarını inceleyen Christopher Rolland isimli bir analist ortaya çıkardığı sonuçları tek tek listelerken, üçüncü nesil Apple Watch’ta hücresel bağlantı seçeneğinin yer alması bekleniyor. Bu da saatte SIM kartı girişinin olacağı anlamına gelirken, LTE teknolojisini destekleyeceği ve bununda pil ömrü ile form faktörü anlamında bazı sıkıntılar yaşatabileceği söyleniyor.


Bunun üstesinden gelmek adına Apple’ın daha düşük güç tüketimli ve performansı düşük işlemciden güç alması bekleniyor. Üçüncü nesil akıllı saatin diğer nesillere göre çok daha ince ve şık bir görünüme sahip olacağı iddia edilirken, firmanın eklediği bu özelliklere rağmen bunu nasıl gerçekleştirebileceği de bir soru işareti olarak karşımıza çıkıyor.


Yılın son 6 ayında tanıtılması beklenilen Apple Watch Series 3’ün fiyat etiketi ve diğer donanımsal özellikleri hakkında da bir açıklama yapılmış değil.

Whatsapp