Yasaklı sitelere giriş için Opera VPN nasıl kullanılır?

Opera VPN hizmetini Nisan ayı itibariyle sonlandırdığını belirtirken, mobil cihazlarda nasıl kullanılacağı merak ediliyor. Opera VPN nasıl kullanılır sorusunun cevabı makalemizde yer alıyor.

İnternet tarayıcısı dünyasının en popüler isimleri arasında yer almayı başaran Opera, erişim engelli sitelere kolayca tüketicilerin giriş yapması için Opera VPN isimli web tarayıcısını yayınlamıştı. Herhangi bir ücret ödemeden farklı ve basit bir şekilde tüm bu işlemi basit bir şekilde gerçekleştirmenizi sağlayan uygulama, hem mobil cihazlarda hem de masaüstü bilgisayarlarda sorunsuz olarak çalışabiliyor.

Opera VPN özelliğini aktifleştirmek ve bilgisayarda kullanmak için ilk önce bilgisayarlarınıza Opera Web Tarayıcısını yüklemeniz gerekiyor. Tarayıcıda adres çubuğunun hemen sağ kısmında bir VPN butonu yer alırken, bu butona tıkladığınız an itibariyle uygulamayı aktif edebilir ve internette herhangi bir kısıtlama olmadan dolaşabilirsiniz.

Şirket bu alanda sunduğu farklılıkla birlikte harici bir uygulama yüklemenize gerek olmadan işlemi en basit şekilde gerçekleştirmenizi sağlarken, tarayıcı indirip kurduktan sonra Ayarlar bölümüne giderek VPN özelliğini aktif hale getirmeniz yeterli oluyor.

iOS ile Android kullanıcılarıda Opera VPN isimli internet tarayıcısını kolaylıkla akıllı telefon modellerinde kullanabilirken, Opera web tarayıcısından bağımsız olarak VPN servisini indirip kullanabiliyor. Farklı farklı bölgeler seçerek istediğiniz ülke üzerinden VPN hizmeti almaya başlayabilecekken, eğer uygulamanın çalışmadığını belirten bir uyarı alıyorsanız internet bağlantısını kontrol ederek bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

İnternet hızınızın stabil ve güçlü olması gerekirken, eğer internete giriş yaparken zorluk çekiyorsanız giriş yaptığınız ülkeleri ve lokasyonu değiştirerek hizmet aldığınız bağlantı noktalarını hızlandırabilirsiniz. 30 Nisan 2018 tarihi itibariyle Opera VPN Gold olarak isimlendirilen bu servis yıllık üyelik sistemiyle ücretli olarak sunulmaya başlanıldı. SurfEasy VPN üyeliği ile birlikte mobil cihazlarınıza giriş yaparak, kolayca bu hizmeti kullanabiliyorsunuz.

Whatsapp