Yan sanayi ekran kullananlar, iOS 11.3 yüklememeli

Apple tarafından geliştirilmekte olan iOS 11.3 işletim sistemi güncellemesinin yan sanayi ekran kullananlar için oldukça önemli bir sorun yaşatacağı ortaya çıktı.

Akıllı telefon üretiminin en güçlü isimleri arasında yerini alan Apple firması, iOS 11 işletim sisteminde yaşanan tüm hataları gidermek adına yeni işletim sistemi sürümü iOS 11.3'ü test etmeye başladı. Bu işletim sistemiyle birlikte sadece sorun ve hataların üstesinden gelmeyecek olan firma, ayrıca ilginç bir detayın üstesinden gelmeyi başaracak.

iOS 11.3 işletim sisteminin test sürecinde cihazlarına işletim sistemini test etmek adına yükleme yapan ve kırılan ekranlarını orjinali yerine yan sanayisi ile değiştirenler ilginç bir problemle karşı karşıya kaldı. Üçüncü parti üreticiler tarafından geliştirilen yan sanayi ekranların bu işletim sistemiyle birlikte çalışmaz bir hale geldiği belirtilirken, sorun popüler forum sitelerinde çeşitli videolar ile birlikte gözler önüne serildi.

Çoğu kullanıcı bu durumu yaşamadığını inkar etmezken, üçüncü taraf donanım üreticilerinin ürettiği ekranların mikroçipler üzerinden fark edildiği belirtiliyor. Bu güncelleme ile birlikte tüketicilerin bir nevi ''Onarım Hakkı''nı elinden alacak olan Apple, birçok kişinin tepkisini üzerine çekmeyi başaracak gibi duruyor.

Çünkü oldukça yüksek bir fiyata sahip olan iPhone ekran onarımı ücreti nedeniyle dünya üzerinde birçok kişi yan sanayi ekranlara talep etmek zorunda kalmış durumda. Bakalım gerçekten Apple karşımıza iOS 11.3 işletim sistemiyle birlikte çıkan bu sorunun üstesinden gelecek mi?

Whatsapp