Xperia ZG Compact, Snapdragon 810 ile Geekbench'te Göründü

Sony'nin Xperia ZG Compact adındaki yeni akıllı telefonu, Snapdragon 810 yonga seti ile Geekbench benchmark sitesinde ortaya çıktı.

Akıllı telefon pazarında rekabet giderek kızışıyor. Özellikle Çin merkezli üreticilerin pazarda giderek artan satışları sonrası dev üreticileri tehdit eder duruma gelmeleri, pazarda rekabeti iyice artırdı. Bu arada Sony ise hiç beklenmedik bir şekilde son dönemde satışlarını artırmaya başladı. 

Sony, şimdilik İPhone SE modeli ile sadece Apple'ın iddialı modeller sunduğu küçük ekranlı akıllı telefon segmentinde, Compact Serisi modelleri ile dikkat çekiyor. Gerçi şirket yaklaşık iki yıldır yeni bir Compact modelini piyasaya sunması ancak gelen son bilgiler, Sony'nin IFA 2017 Tüketici Elektroniği Fuarında yeni bir Compact modelinin sunacağını gösteriyor. 

Birisi şaka mı yapıyor? Geekbench sonuçları, Snapdragon 810 yonga setine sahip "Sony Xperia ZG Compact" ın site veritabanında birden çok kaydının olduğunu gösteriyor. Bu cihazın sadece Xperia Z5 Compact olduğunu düşünebilirsiniz, ancak birileri yazılımla değişiklik yaparak cihazı Xperia ZG Compact olarak gösterebilir.

Xperia ZG Compact ve Z5 Compact olarak Geekbench üzerinde görünen cihazlarda farklı RAM kapasiteleri bulunuyor: sırasıyla 1812 MB ve 1764 MB. Geekbench, anakart konusunda farklılık bir girdi ile cihazı gösteriyor. Geekbench benchmark bilgileri ile diğer Benchmark sitelerinde herhangi bir kayıt bulunamadı. 

Sony'nin Snapdragon 810 yonga seti ile yeni bir akıllı telefon hazırlaması pek olası görünmüyor, zira  2017'de Snapdragon 820 yonga setini başka hiç bir üretici kullanmadı. Yani bu görüntüleri bir şaka olarak algılamak için yeterince tutarsızlık var. 

Whatsapp