Xperia XZ Premium'un kamerasını, DxOMark inceledi

Android eko sisteminin en önemli oyuncuları arasında yer alan Sony firmasının geliştirdiği Xperia XZ Premium'un kamerası, DxOMark tarafından puanlandırıldı.

Geliştirilen yeni nesil akıllı cep telefonu modellerinin kameralarını inceleyerek bir liste oluşturan DxOMark, dün gerçekleştirdiği açıklama ile liderlik koltuğuna iPhone 8 Plus'ın oturduğunu duyurmuştu. iPhone 8'e 92 ve iPhone 8 Plus'a ise 94 puanı laik gören firma, şimdilerde ise Sony firmasının yeni akıllı cep telefonunu inceledi.


Geçmişte en iyi kamera teknolojilerine sahip cep telefonu modellerinin üretimini gerçekleştiren Sony, Xperia XZ Premium isimli yeni nesil akıllı telefonuyla bir defa daha hayal kırıklığı yaşattı. DxOMark tarafından gerçekleştirilen testlerde Sony Xperia XZ Premium 83 puana layık görülürken, bu da firmanın en yakın rakipleriyle pekte kamera konusunda rekabet içerisine girmediğini gözler önüne seriyor.


Pazarın en önemli üreticileri arasında gösterilen Apple ile Samsung firması geliştirdiği yeni nesil akıllı cep telefonu modellerinde kamera teknolojilerine önem verirken, Sony'nin bu sessizliği herkesi şaşkına çevirdi.


Gerçekleştirilen inceleme sonrasında XZ Premium'un saniyede 960 kare yavaş video çekim modu, otomatik odaklama ve ışık dengeleme özelliklerinden övgüyle bahsedilirken, ancak bu özelliklere rağmen Sony Xperia XZ Premium'un kamerasının rakiplerine göre çok basit kaldığını söyleyebiliriz.

Whatsapp