Xperia XR ve Xperia X Compact Eylül ayında duyurulabilir

Sony, yeni iki Xperia akıllı telefon sunmaya hazırlanıyor...

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden olan Sony, son günlerde yeni iki Xperia modeli ile gündemde. Bir süredir firmanın Xperia XR adındaki yeni bir üst seviye akıllısına dair bilgiler gelirken, geçtiğimiz gün de amiral gemisi modeli Xperia X'in daha küçük modeli olan Xperia X Compact'ın görseli ortaya çıktı.

https://twitter.com/Ricciolo1/status/768903887835181056

Bir kaç gün sonra Almanya'nın Berlin şehrinde düzenlenecek olan IFA 2016 etkinliği öncesinde ortaya çıkan bu yeni akıllı telefonların bu etkinlikte resmi olarak duyurulabileceğine dair tahminler geliyor. Bilindiği üzere Sony, 1 Eylül tarihinde Sony, IFA 2016'da geniş bir ürün yelpazesini resmi olarak duyuracak.

Diğer taraftan Twitter üzerinden gelen yeni bir bilgi ise, firmanın yeni Style Cover modellerini 24 Ağustos tarihinde satışa sunacağı şeklinde ayrıca sızıntıyı yapan Ricciolo "They are not Alone" şeklinde bir bilgi de paylaşırken, bu da Sony'nin Xperia XR ve Xperia X Compact modellerinin 24 Eylül tarihinde satışa sunulacağı şeklinde yorumlanabilir.

Sony, bu sene başında yeni Xperia X ailesini gün yüzüne çıkarmıştı. Bu yeni modeller Xperia XA, Xperia X ve Xperia Performance isimleri ile gelmiş ve cihazların tümü de 5" büyüklüğünde dokunmatik ekran içeriyordu. Daha sonra 6" ekrana sahip olan Xperia XA Ultra modeli de aileye dahil olmuştu.

Her ne kadar bu cihazlardan Xperia X ve Xperia X Performance Şubat sonunda duyurulmasına karşılık, Sony Xperia X, Mayıs ayında Xperia X Performance ise Mayıs ayında pazara sunuldu. Bu açıdan bakıldığında Sony'nin bu sefer oldukça hızlı olacağı anlamına geliyor.

Whatsapp