Xperia XA2 Ultra tanıtılmadan, detayları belli oldu

Sony tarafından geliştirilmekte olan Xperia XA2 Ultra modeline ait ilk canlı görseller ve tüm teknik detaylar bugün kamuoyuna sızdırıldı.

Android eko sisteminin desteğini ardına alarak senede bir kaç adet farklı akıllı telefon modeli geliştiren Japonya merkezli Sony firması, sektörde beklediği ilgiyi görememekten yakınıyor. Firmanın son yıllarda ortaya koyduğu performansı ele aldığımızda, artık tam anlamıyla bir amiral gemisi modeli geliştiremediğimi ve daha çok giriş seviyesi ile orta segment kullanıcılarına hitap ettiğini söyleyebiliriz.

Şimdilerde ise çıtayı bir seviye daha yukarıya taşımak isteyen Sony firması, Xperia XA2 Ultra modeli üzerinde çalışıyor. Teknoloji dünyasının gündemine bu cihazla ilgili birçok farklı detay sızdırılırken, ilk defa canlı görsellerine erişildiğini söyleyebiliriz. Ancak cihazın canlı görsellerine baktığımızda çerçevesiz ekranın tercih edilmemesinden ötürü ortaya çıkan kaba tasarım ile arka tarafta tercih edilen tek kameranın sektördeki trende firmanın yine ayak uyduramadığını bizlere gösteriyor.

Sony Xperia XA2 Ultra modelinin ortaya çıkan detaylarına baktığımızda 6 inç genişliğindeki Full HD çözünürlüklü dokunmatik panelin kullandığını görmekteyiz. Eğer gerçekten sızdırılan görüntüler gerçeği yansıtıyorsa kutusundan ise cihaz Android 8.O Oreo işletim sistemiyle birlikte çıkacak.

4 GB RAM Ve 64 GB dahili depolama seçeceğiyle birlikte gelecek olan cihazın hafızası dilenirse MicroSD kart girişi ile arttırılabilecekken, performans anlamındaki tüm gücünü ise Qualcomm Snapdragon 630 yonga setinden sağlayacağı belirtiliyor.

Bakalım Sony firması bu modeliyle yeni bir hayal kırıklığı mı yaşayacak yoksa başarının uçundan tutmayı başarabilecek mi?

Whatsapp