Xperia X Concept, Android 7.1.2 güncellemesine kavuşuyor

Sony cephesinden geliştirilen akıllı cep telefonu modeli Xperia X Concept için yeni yazılım güncellemesi Android 7.1.2 bu hafta içerisinde yayınlayacak.

Japonya merkezli ünlü mobil cihaz üreticisi Sony, Xperia X Concept modeli için yeni yazılım güncellemesi yayınlamaya hazırlanıyor. Cihaz için yayınlanacak olan Android 7.1.2 güncellemesi resmi olarak duyurulurken, bu hafta itibariyle yazılım güncellemesini cihaz kullanıcılarının indirebileceği belirtildi.


Google tarafından gerçekleştirilen açıklama ile birlikte Android 7.1.2 güncellemesinde gelişmiş parmak izi sensörüne yer verilecekken, Bluetooth bağlantısında geliştirmeler ile pil kullanımı hakkında önemli iyileştirmeler ve geliştirmeler yer alacak. Xperia X Concept'te parmak izi okuyucusu yer almadığı için bu güncellemenin batarya performansı ve Bluetooth bağlantısı dışında cihaza çok önemli artılar katmayacağını söyleyebiliriz.


Güncelleme tüm dünyada önümüzdeki hafta aynı an itibariyle kullanıma sunulacakken, güncellemeye ayarlar sayfasındaki yazılım güncelleme bölümünden kolayca erişebileceksiniz. 

Android 7.1.2 güncellemesi ile görülen sorunlar neler?


 Bu güncellemeyi alan cihazlarda ilk etapta parmak izi sensöründe hata yaşandığı ve sensörün çalışmadığı görülmüştü. Bu durum neredeyse tüm kullanıcılara büyük heyecan yarattı. Kullanıcılar aynı zamanda mobil veri bağlantısında sık sık kopmalar yaşandığını ve kamera uygulamasında da çökmeler yaşandığını belirtirken, Google bu hataları gidermek adına çalışmalara başladı.

Whatsapp