Xperia X Compact o ülkede suya dayanıklı olarak sunuluyor

Sony, Xperia X Compact akıllı telefonun Japonya'da suya dayanıklı olarak sunuyor...

Sony bu sene Xperia X çatısı altında sunduğu modellerle adından söz ettirdi. Şubat ayında firma ilk olarak Xperia XA, Xperia X ve Xperia X Performance adındaki cihazlarını sunarken, daha sonra Xperia XA Ultra adında bir model daha gelmişti. Geçtiğimiz ay başında düzenlenen IFA 2016 etkinliğinde tekrar sahne alan firma, bu sefer de Xperia XZ ve Xperia X Compact adındaki akıllı telefon modellerini duyurmuştu.

Sony Xperia XZ ve Xperia X Compact modeller bazı ülkelerde satışa sunuldular ve küçük model Xperia X Compact, Japonya'da satışa çıkıyor. Cihaz NTT DoCoMo adındaki cep telefonu operatörü üzerinden satışa sunulacak ve bu versiyon uluslararası modelin aksine IP68 sertifikasına sahip. Bu da suya ve toza karşı dayanıklı olduğu anlamına geliyor.

Japonya'da sunulan Xperia X Compact versiyonu diğer taraftan şaşırtıcı biçimde uluslararası versiyonla aynı boyutlara ve ağırlığa sahip.

Ayrıca NTT DoCoMo, ek olarak Xperia X Compact'ı pembe rengi ile de sunuyor. Bu renk uluslararası versiyonda bulunmazken, cihaz siyah, beyaz ya da mavi renklerde alınabiliyordu.

Sony Xperia X Compact akıllı telefon 4.6" büyüklüğünde ve 1280x720 piksel HD çözünürlüğünde dokunmatik ekran ile gelirken, sistem belleği 3GB ve dahili veri kapasitesi de 32GB olarak yer alıyor. Bu kapasite ayrıca microSD kart ile daha da arttırılabiliyor.

Akıllı telefonun yonga seti ise altı çekirdekli işlemci ve Adreno 510 grafik işlemci içeren Qualcomm Snapdragon 650 olurken, Sony Xperia X Compact'ın arkasında 23MP kameraya yer verilmiş ve önde de 5MP ikinci bir kamera bulunuyor. İşletim sistemi ise Android 6.0.1 Marshmallow.

Whatsapp