Xperia X Compact akıllı telefon önemli pazarlardan birinde satışa çıkıyor

Sony'nin Xperia X Compact akıllısı ABD pazarında ön siparişe sunuldu...

Sony bu ay başında Almanya'nın Berlin şehrinde düzenlenen IFA 2016'da bir etkinlik gerçekleştirmiş ve iki yeni akıllı telefonunu resmi olarak duyurmuştu. Bu akıllı telefonlardan bir tanesi Xperia X Compact olurken, diğeri de Şubat ayında yine firmadan gelen Xperia X cihazın daha küçük versiyonu olan Sony Xperia X Compact adındaki cihaz oldu.

Sony Xperia X Compact akıllı telefon kademeli olarak bazı pazarlarda satışa sunulmaya başlanmıştı ve gelen bilgilere göre şimdi de dünyanın en büyük pazarlarından birisi olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde satışa çıkıyor. Şu anda cihaz ön siparişe sunulurken, dağıtımların da 25 Eylülde başlayacağı kaydedilmekte.

Şu anda Amazon üzerinden Sony Xperia X Compact, 500$ olarak satın alınabiliyor. Ayrıca cihazı satın alanlar 50$ hediye çeki de kazanmakta.

Sony Xperia X Compact akıllı telefon 4.6" büyüklüğünde ve 1280x720 piksel HD çözünürlüğünde IPS LCD ekran içermekte. 3GB sistem belleği ve 32GB dahili veri kapasitesi ile gelen akıllı telefon 1.8Ghz + 1.4Ghz olmak üzere altı çekirdekli işlemci ve Adreno 510 grafik işlemci içeren Qualcomm Snapdragon 650 yonga setinden güç alıyor.

Xperia X Compact akıllı telefon Google Android 6.0.1 Marshmallow mobil işletim sistemi üzerinde çalışıyor ve ayrıca 23MP arka kamera ve 5MP ön kamera ile geliyor. Parmak izi tarayıcısı da içeren akıllı telefonun bataryası ise 2.700mAh olarak yer almakta.

Whatsapp