Xiaomi'ye Patent İhlali Davası: Mi Mix 2S Üretimi Durabilir

Xiaomi'ye patent ihlali davası açıldı. Aperture davacı haklı bulunursa, Xiaomi Mi Mix 2S Üretimi durdurulmak zorunda kalabilir.

Çin akıllı telefon üreticisi Coolpad'in bir bölümü olan Yulong Computer Telecommunication Scientific (Shenzhen) Co Ltd, Xiaomi'nin üç cihazına karşı patent ihlali davası açtı. Açılan patent ihlali davasına göre davacı, Xiaomi Telecom Technology Co Ltd, Xiaomi Technology Co Ltd ve Xiaomi Factory Co Ltd'nin yetkisiz olarak Yulong'un fikri mülkiyetini kullandığını iddia ediyor. Çin'in Jiangsu eyaletinde bir mahkemede açılan davada Coolpad, Mi Mix 2s dahil olmak üzere birkaç Xiaomi modelinde üretimin derhal durdurmasını talep etti. 

Davaya dilekçesine göre Xiaomi'nin Coolpad'in patentli çoklu SIM kart tasarımını ve bazı Xiaomi telefonlarında Kullanıcı Arayüzü ile ilgili bazı teknolojileri yasadışı bir şekilde kullandığı iddia ediliyor. Herhangi bir ayrıntı verilmese de Coolpad, söz konusu haksız kullanım için oluşan zararının da telafi edilmesini istiyor. Coolpad, Ocak ayında da Shenzhen mahkemesinde Xiaomi'ye benzer bir dava açmıştı. Xiaomi, ülkedeki patent otoritelerinin, Shenzhen'deki mahkeme kararının baz alınarak ilgili tüm Coolpad patentlerinin iptal etmesini istedi. 

Bir zamanlar LeEco rkosisteminin bir parçası olan Coolpad, ana şirketinin zayıf mali durumu nedeniyle Ocak ayında satılmıştı. Etkili bir denetim sonucunda şirket, 2016 yılındaki 558 milyon zarara rağmen geçen yıl için 295.5 milyon dolar gelir açıkladı. 

Bazı çevreler, Xiaomi'nin son dört yıldaki en büyük halka arz için başvurmasından bir hafta sonra gelen Coolpad'in davasının zamanlamasını sorguladı. Coolpad, Xiaomi'nin bu hassas döneminde şirkete baskı kurarak, daha iyi bir anlaşma için zemin hazırlayacağını düşünmüş olabilir. 

Whatsapp