Xiaomi'nin Yeni Ucuz Telefonu Redmi 8A Tanıtıldı

Xiaomi'nin uygun fiyatlı yeni akıllı telefonu Redmi 8A bugün dikkat çeken fiyat ve özellikleriyle beraber duyuruldu.

Redmi markasının en yeni üyesi olan Redmi 8A şirket tarafından düzenlenen bir etkinlik ile bugün resmi olarak duyuruldu. Oldukça uygun fiyat etiketiyle beraber gelen telefon sahip olduğu donanım özellikleri bakımından da kullanıcıları memnun edecek gibi görünüyor.

Ön tarafta 6.22 inç boyutunda HD + çözünürlüğe ve su damlacığı ön kamera tasarımına sahip bir IPS panel bulunduran cihaz 8 MP ön kamerayla beraber geliyor. Fiyatına oranla ilginç bir şekilde ön tarafta Gorilla Glass 5 korumasını barındıran telefonun arka tarafında otomatik netleme özelliği olan 12 MP F / 1.8 Sony IMX363 kamerası yer alıyor.

Parmak izi bulunmayan Redmi 8A modelinde yüz tanıma ile kilit açma özelliğinin ise yer aldığını söyleyebiliriz. İçerisinde Snapdragon 439 yonga seti, 2 / 3 GB RAM ve hafıza kartı ile genişletilebilir 32 GB dahili depolama alanına sahip olan telefon kutudan Android 9.0 Pie işletim sistemi üzerinde çalışan MIUI 10 arayüzüyle beraber çıkıyor.

Yakın zamanda MIUI 11 arayüz güncellemesini alacağı açıklanırken diğer taraftan telefonda 5000 mAh kapasiteli pilin yer aldığını söyleyebiliriz. Yağmur damlalarına karşı suya dayanıklılık sunan Redmi 8A ayrıca 3.5 mm kulaklık girişi ve çift sim kart desteğini de kullanıcılara sunuyor.

Redmi 8A ilk olarak Hindistan pazarında piyasaya sürülecek. Kırmızı, mavi ve siyah renk seçenekleriyle çıkacak olan telefonun 2 / 32 GB varyantı için 91 $ fiyat belirlenirken 3 / 32 GB varyant içinse 100 $ civarında bir fiyat belirlendiği söylememiz gerekiyor.

Whatsapp