Xiaomi'nin Yeni Telefonu Redmi Y2, Geekbench Uygulamasında Ortaya Çıktı

Xiaomi'nin piyasaya sürmeye hazırlandığı yeni uygun fiyatlı akıllı telefonu Redmi Y2 modeli Geekbench performans testinde ortaya çıktı.

Xiaomi, 7 Haziran'da yeni bir Redmi serisi akıllı telefonunu piyasaya sürmek için Hindistan'da bir tanıtım etkinliği düzenleyecek. Şirket hangi akıllı telefonu piyasaya süreceğini açıklamamasına rağmen, Çin merkezli şirketin Redmi Y1'in devamı olan Xiaomi Redmi Y2'yi piyasaya süreceği iddia ediliyor.

Redmi Y2'nin Çin'de yeni piyasaya sürülen Redmi S2'nin farklı bir varyantı olduğu söyleniyor. 7 Haziranda yapılacak olan tanıtım öncesinde Geekbench uygulamasında ortaya çıkan Redmi Y2 modelinin bazı özellikleri de ortaya çıktı.

Listeye göre telefonda 3 GB RAM ve Android 8.1 Oreo işletim sistemi bulunacak. İşlemci tarafında 2.0 GHz hızında çalışan Snapdragon 625 işlemcisinin kullanacak olan telefonun fiyatıyla da birçok kişiyi kendisine çekmesi bekleniyor.

Redmi Y2'nin ön tarafında 2.5D kavisli cam, 18: 9 en boy oranına ve 1440 × 720 piksel çözünürlüğe sahip 5.99 inç boyutunda 450 nit Parlaklık ve % 70.8 NTSC renk gamı ​​değerleri sunabilen bir ekran paneli bulunuyor.

Liste 3 GB RAM ile ortaya çıkan telefonun ayrıca 4 GB RAM belleğine sahip farklı bir varyantının da olması bekleniyor. 3 GB RAM modeli 32 GB dahili depolama alanına sahip olacakken 4 GB RAM belleğine sahip olan modelin 64 GB dahili depolama alanına sahip olması bekleniyor. Telefonda ayrıca 256 GB'a kadar arttırılabilir hafıza kartı desteği de yer alacak.

Kamera tarafında LED flaşa sahip 1.25μm piksel boyutunda f / 2.2 diyafram aralığına sahip 12 MP çözünürlüğünde bir ana kamera ve 5 MP çözünürlüğünde bir yardımcı kamera olması bekleniyor. Ön tarafta ise 16 MP çözünürlüğünde LED flaş destekli bir kameranın yer alacağı söyleniyor. Redmi Y serisi, ön taraftaki kamerasıyla ön plana çıkan bir telefon serisiydi. Bu sebeple Redmi Y2 modelinin de ön kamerasıyla dikkatleri üzerine çekmesi bekleniyor. 

Whatsapp