Xiaomi'nin yeni phablet modeli gelecek ay gün yüzüne çıkacak

Xiaomi, dev ekranlı yeni akıllı telefonunu 10 Mayıs'ta duyuracak.

Çinli Xiaomi, bir süre önce yeni modeller sundu ve özellikle de firmanın yeni amiral gemisi Xiaomi Mi 5 oldukça ses getirdi Bu akıllı telefon modellerinin ardından yeni bir cihazının daha duyurusu yaklaşıyor. Xiaomi, 10 Mayıs tarihinde bir etkinlik düzenleyecek ve bu etkinlikte de teknoloji devinin yeni phablet modeli Xiaomi Max gün yüzüne çıkacak.

Bu akıllı telefonun bazı teknik özellikleri kısa süre GFXBench benchmark sonuçlarında ortaya çıkmıştı ve Çin üzerinden bilgiler gelmeye devam ederken, Xiaomi Max'ın donanım ve yazılım özellikleri detaylanıyor.

Yeni akıllı telefon Google tarafından geliştirilen Android 6.0.1 Marshmallow mobil işletim sistemi üzerinde çalışırken, ayrıca cihazın arayüzü de MIUI 8 olacak. Ekran olarak ise 6.44" gibi oldukça büyük bir ekran ile akıllı telefon ve tableti tek bir cihazda isteyen teknoloji meraklıları için tasarlandığını söyleyebiliriz.

Yeni akıllı telefon 6.44" büyüklüğünde ve 1920x1080 piksel Full HD çözünürlüğünde dokunmatik ekran ile geliyor ve yonga seti olarak cihaz gücünü 1.8Ghz saat hızında çalışan Qualcomm Snapdragon 615 yonga setinden alacak.

2GB sistem belleği ve 16GB dahili veri kapasitesi ile gelecek olan Xiaomi Max'ın arkasında 16MP kamera yer alacak ve önde bulunan kamerası da 5MP olarak gelecek. Bataryasının ise 4.500mAh olacağı belirtilemekte.

Ayrıca yeni gelen bilgilere göre Xiaomi Max'ın ayrıca üst bir versiyonu da olabilir. Bu üst versiyonun Qualcomm Snapdragon 820 ve 4GB RAM ile sunulacağı ifade ediliyor.

Whatsapp