Xiaomi'nin Yeni MIUI 11 Arayüzünün Tasarımı Sızdırıldı

Yakın zamanda Xiaomi tarafından resmi olarak duyurulması beklenen MIUI 11 arayüz güncellemesi resmi tanıtım öncesinde net bir şekilde tasarımıyla beraber ortaya çıktı.

Android işletim sistemi üzerinde kendi özelleştirdiği ve MIUI adını verdiği arayüzü kullanan Xiaomi bu konuda milyonlarca kişinin beğenisini kazanan firmalardan bir tanesi olarak dikkat çekiyor. Yıllar içinde Android işletim sistemi ile beraber gelişim gösteren MIUI arayüzü şuanda mevcut cihazlarda MIUI 10 sürümü ile birlikte çalışıyor. 

Birçok yazılımsal özelliği içerisinde barındıran MIUI 10 arayüzü gerek tasarımı gerekse kullanışlılığı ile kullanıcıların beğenisini kazanan bir arayüz olarak dikkat çekiyor. Yakın zamanda MIUI 11 ile beraber daha fazla yeniliği sunmaya hazırlanan şirketin yeni arayüzüne ilişkin ilk görseller ortaya çıktı.

Bu yılın başlarında Xiaomi, MIUI 11 arayüzünün geliştirilmeye başlandığını duyurmuştu. O zamanlar yeni arayüz ile ilgili pek fazla bilgi yoktu fakat şuanda tasarımdan özelliklerine kadar birçok bilginin ortaya çıktığını söyleyebiliriz.

Başta Mi 9 serisi, Mi Mix serisi ve Redmi K20 serisi olmak üzere çok sayıda farklı Xiaomi ve Redmi marka telefona geleceği düşünülen MIUI 11 arayüz güncellemesinin ne yazık ki her cihaza Android 10 işletim sistemi ile beraber gelmeyeceğini belirtmekte fayda var.

Kapalı beta kapsamında MIUI 11 9.9.9 sürümü ile beraber sınırlı sayıda kullanıcı için dağıtılan yeni arayüz güncellemesi birçok yeniliği de beraberinde getiriyor. Genel anlamda hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmelerinin yanı sıra bazı önemli yazılımsal özellikleri de kullanıcılara sunan MIUI 11 şimdiden milyonlarca kişinin beklediği bir arayüz olarak dikkat çekiyor.

Genel beyaz tasarımını koruyan arayüz bu sefer Android 10'un getirdiği en büyük yeniliklerden biri olan karanlık tema özelliği ile bütün arayüzü koyu renkli bir hale getirmemize imkan saplıyor. Bulunduğunuz yerdeki güneşin doğma ve batma zamanlarına göre ekran ışığını değiştiren yeni bir özellik ile gelen arayüz bu sayede her şeyi otomatik olarak zamanı gelince yerine getiren pratik bir kullanıma sahip olacak.

Yukarıda yer alan görüntülerin erken erişim MIUI 11 sürümünden alındığını unutmamak gerekiyor. Yazılımın son halinde tasarımda veya özelliklerde değişiklikler olabilir. Yinede MIUI 10 arayüzüne kıyasla daha fazla özelliğin ve yeni tasarımın sunulacağını söyleyebiliriz.

Whatsapp