Xiaomi'nin yeni akıllı telefonunda çift arka kamera yer alacak

Çinli Xiaomi, kısa süre sonra üst düzey bir akıllısını resmi olarak duyuracak..

Çinli Xiaomi, bir süredir yeni sunacağı bir akıllı telefon ile gündemde yer alıyor. Bu yeni cihazın Xiaomi Mi 5'in halefi olarak gelecek olan yeni Xiaomi Mi 5S olacağı yönünde iddialar bir süredir gelse de yeni bilgiler bu cihazın farklı bir cihaz olacağını gösteriyor.

Xiaomi, bu yeni akıllı telefon modelini 27 Eylül tarihinde düzenleyeceği etkinlikle gün yüzüne çıkartacak. Cihaz için teaser görseller yayınlayan firma, kısa süre önce "S" harfinin ön plana çıkartıldığı bir görsel sunarken, bu da Xiaomi Mi 5S'e dikkat çekilmesini sağlamıştı. Ancak yeni bilgiler yeni akıllı telefonun Xiaomi Note S adı ile gelebileceğini gösteriyor. Ancak yine de bu isim için de kesin bilgiler bulunmadığını belirtelim.

Xiaomi ayrıca yeni bir teaser görse daha yayınladı. Bu yeni görselde de çift kamera yer alıyor ve bu da yeni akıllı telefonun çift kamera tasarımı ile sunulacağı anlamına geliyor. Son dönemde LG, Huawei ve Apple başta olmak üzere güçlü firmalar çift kamera tasarımına yöneldiler. 

Bu yeni akıllı telefon iddialara göre Qualcomm'un dört çekirdekli işlemci ve Adreno 530 grafik işlemci içeren Snapdragon 821 yonga setinden güç alacak. 1920x1080 piksel Full HD çözünürlüğünde dokunmatik ekran ile gelecek olan cihazın arka kamerası 16MP ve ön kamerası da 13MP olarak yer alacak. Ayrıca bataryasının da 2.490mAh kapasite ile geleceği ifade ediliyor.

Whatsapp