Xiaomi'nin Yeni Akıllı Telefonu Xiaomi Mi 6X Snapdragon 660 İşlemci ve 6GB RAM İle Gelebilir

Xiaomi'nin yeni amiral gemisinin daha ucuz fiyata sahip farklı bir varyantını Mi 6X adı ile Snapdragon 660 ile beraber piyasaya sunacağı söyleniyor.

Sadece birkaç gün önce, Mi6'nın daha düşük özelliklere sahip bir versiyonu olarak kabul edilen Xiaomi Mi 6C, GFXBench'te "Jason" kod adı altında Qualcomm Snapdragon 660 işlemcisi ile beraber sızdırılmıştı. Ancak şu anda önceden sızan bilgilere oranla daha geçerli bir ismimiz varmış gibi görünüyor. Ortaya çıkan yeni söylentiler bize bu sefer oldukça farklı bir isim ile yeni cihaz geleceğini gösterdi. Yeni düşük özellikli Mi 6 varyantı cihazın adı Mi 6X olarak isimlendirilecek.

Mi6, mevcut en iyi Snapdragon 835 işlemciyi 6GB RAM ile birlikte destekleyen, en güçlü özelliklere sahip en uygun fiyatlı akıllı telefonlardan bir tanesiydi. Arka tarafında çift kameraya da yer veren Xiaomi bu sefer Mi 6X ismi ile kaliteyi kullanıcılarına verirken performansı da oldukça güçlü olan fakat daha ucuz bir Mi6 varyantı üretmeye kararlı gibi görünüyor.

Xiaomi Mi 6X modeli 6GB RAM, 64GB depolama alanı, 4MP ön kamera, 12MP arka kamera ve 1.999 Yuan (300 $) fiyat etiketi taşıması bekleniyor. Şuanda piyasada satılmakta olan Xiaomi Mi6 modellerinden daha ucuz olacak cihazın özellik ve donanım bakımından abisinden pekte geri kalacağını söyleyemeyiz. Zira Snapdragon 660 işlemcisi günümüz amiral gemisi işlemcilerine kafa tutabilen oldukça güçlü bir yonga seti olarak karşımıza çıkıyor.

Ülkemizde yurt dışından getirilerek satılan Mi6 modellerinin 1800-2200 Lira arasında ki fiyatlandırmasını düşündüğümüz zaman Mi 6X piyasaya çıktıktan sonra ülkemizde tahminimizce 1500 Lira seviyesinde bir fiyat ile kullanıcılarla buluşabilir.

Whatsapp