Xiaomi'nin Telefon Sevkıyatı %88 Oranında Artış Gösterdi

Şirketin ilk halka arzı öncesinde Xiaomi, akıllı telefon satışlarının 2018'in ilk çeyreğinde önemli ölçüde arttığını ancak bir kazanç elde edemediği ortaya çıktı.

Son yılların parlayan markalarından biri olan Xiaomi, yayınladığı yeni raporda tam sayı vermese de telefon sevkıyatı olarak yılın ilk üç ayında % 88 civarında bir artış yaşadığını açıkladı. Bununla birlikte resmi sevkıyat sayısı belli olmasa da bir araştırma şirketinin tahminine göre Çinli teknoloji şirketi son çeyrekte 28.1 milyonluk sevkıyat yaparak Dünya pazarında % 8'lik bir pazar payının sahibi oldu.

Şirketin genel itibariyle diğer bölümlerle beraber 5,3 milyar dolarlık gelir elde ettiği belirtilse de maliyetler ve diğer masraflar sebebiyle son çeyrekte 1,09 milyar dolarlık bir zarar ortaya çıkmış durumda.

Şirketin finansal sonuçları kötü gelmiş olsa da akıllı telefon bölümü büyümeye devam ediyor. Mobil bölümdeki satışlardan elde edilen gelirler firmanın genel gelirinin % 67,5'ini oluşturuyor. Karşılaştırma yapmak gerekirse bu oranın 2017 yılında % 70'in üzerinde olduğunu söyleyebiliriz. Çinli şirket akıllı telefon bölümü haricinde çevrimiçi hizmetleri ve akıllı ev ürünlerinin satışı ile de ciddi bir kazanç elde ediyor.

İleriye dönük olarak Xiaomi, akıllı telefon pazarına daha fazla odaklanmak için hem Avrupa hem de Güneydoğu Asya'daki büyük markaların arasına girme konusunda IPO aracılığıyla toplanan paranın % 40'ına kadarını kullanmayı planlıyor. Diğer taraftan ABD pazarı ile ilgili şimdilik bir bilgi bulunmuyor. Ayrıca şirketin bulunduğu pazarlardaki operatörler aracılığı ile o pazarda kalıcı olmayı hedeflediği de belirtiliyor.

Whatsapp