Xiaomi'nin Redmi Note 4 modeli sadece MediaTek işlemci ile geliyor

Kısa süre önce tanıtılan Xiaomi Redmi Note 4 akıllı telefon Snapdagon işlemci ile sunulmayacak...

Xiaomi geçtiğimiz ay yeni bir akıllı telefonunu resmi olarak duyurdu. Xiaomi Redmi Note 4 adı ile gelen bu yeni akıllı telefon MediaTek tarafından geliştirilen ve on çekirdekli işlemcili Helio X20 yonga setinden güç alıyor.

Geçtiğimiz sene Kasım ayında Xiaomi bu yeni cihazın selefi Xiaomi Redmi Note 3'ü resmi olarak duyurmuş ve sonrasında da pazara sunmuştu. Bu cihaz MediaTek Helio X10 yonga seti ile gelirken, ayrıca bu duyurunun arkasından 3 ay kadar sonra da Xiaomi, bu sefer de Qualcomm Snapdragon 650 yonga seti içeren bir başka Xiaomi Redmi Note 3 versiyonu ile karşımıza geldi.

Şu an teknoloji meraklılarının aklında Xiaomi Redmi Note 4'de de firmanın benzer bir yol izleyip izlemeyeceği sorusu bulunuyor. Bu konuda cevap ise Çin'in tanınan analistlerinden Pan Juitang'dan gelirken, Juitang, Xiaomi Redmi Note 4'nin Snapdragon versiyonunun sunulmayacağını belirtiyor.

Xiaomi Redmi Note 4 akıllı telefon, 5.5" büyüklüğünde ve 1920x1080 piksel Full HD çözünürlükte dokunmatik ekran ile geldi. Akıllı telefon 2GB sistem belleği içeriyor ve ayrıca microSD kart ile arttırılabilir şekilde 16GB dahili veri kapasitesine de sahip. 3GB sistem belleği ve 64GB dahili veri kapasitesi içeren bir üst versiyonu da bulunmakta.

Akıllı telefonun arkasında 13MP kamera bulunuyor ve ön kamerası da 5MP olarak geliyor. Google Android 6.0 Marshmallow mobil işletim sistemi üzerinde çalışan akıllı telefonun bataryası ise 4.100mAh olarak yer alıyor.

Whatsapp