Xiaomi'nin hedefi 2020'ye kadar 1000 mağazaya ulaşmak

Çin merkezli akıllı cep telefonu üretiminin en iddialı isimleri arasında yer almayı başaran Xiaomi firması, anavatanında 16 mağazanın birden açılışını gerçekleştirdi.

Çoğu kesim tarafından Çin'in Apple'ı olarak isimlendirilen Xiaomi firması, teknoloji dünyasında gittikçe büyümeye ve önemli bir yer edinmeye devam ediyor. Son dönemlerde cep telefonu pazarı, akıllı ev ürünleri ve diğer ürünleriyle önemli bir şirket haline gelmeyi amaçlayan Xiaomi, geçtiğimiz ay düzenlenen konferans kapsamında Çin'in dört bir yanına ulaşmak istediklerinin ve hedeflerinin yıl sonuna kadar 200 mağazaya ulaşmak olduğunu belirtmişti.


Xiaomi'nin CEO'su olan Lei Jun bu sene sonunda 200 mağazaya ulaştıktan sonra dünya çapında üç yıl içerisinde 1.000 mağazaya ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Bu hafta sonu görkemli açılışlar gerçekleştiren şirket, aynıanda 16 perakende satış noktasının Çin'de yerini açarak son üç ayda 79. mağazasını açmış oldu.

Özellikle Çin içerisinde muhteşem bir perakende satış zinciri kurmak isteyen şirket, akıllı cep telefonu pazarında oldukça önemli yer edinen OPPO ile Vivo şirketlerinin pazar paylarını elde etmeyi ve sevkiyat anlamında en önemli isimlerden birisi olmayı amaçlıyor.


Bakalım tıpkı Apple gibi gelişim stratejisi izleyen ve yoluna devam eden Xiaomi firması ne kadar daha büyüyebilecek ve dünya çapında bir marka haline gelmeyi başarabilecek mi?

Whatsapp