Xiaomi'nin Duyuracağı Belirtilen Dizüstü Bilgisayarının Yeni Özellikleri Sızdırıldı

Xiaomi, Apple'ın Macbook Air klonu olacağı iddia edilen yeni bir dizüstü bilgisayar üzerinde çalışıyor.

Akıllı telefon pazarında yıldızı her geçen gün biraz daha parlayan Çin merkezli üretici Xiaomi, şimdi de gözünü dizüstü bilgisayar pazarına dikti. Bir süredir hakkında bir çok iddia ortaya atılan ve Apple'ın Macbook Air bilgisayarına benzeyecek iddia edilen Xiaomi'nin yeni dizüstü bilgisayarı hakkında bugün yeni bilgiler ortaya çıktı. 

İlk gelen iddialarda Intel'in Atom serisi bir işlemcisi ile piyasaya sunulacağı belirtilen Xiaomi Dizüstü bilgisayarın şimdi ise bir çok masaüstü bilgisayar için yeterli düzeyde olacağı belirtilen Intel Skylake serisi bir işlemciden güç alacağı iddia ediliyor. 11 ve 13 inç büyüklüğünde iki farklı ekran boyutuna sahip versiyonunda baz saat hızı 2.5 GHz, Turlu saat hızı ise 3.1 gHz olacak Intel Core İ7-6500U işlemciye yer verilecek. Bu model ayrıca 8GB RAM'e de sahip olacak. 

Xiaomi'nin yakın zamanda piyasaya sunacağı iddia edilen dizüstü bilgisayarının Windows 10 işletim sistemi ile tüketicilerin karşısına çıkacağı fakat ne yazık ki dokunmatik ekrana sahip olmayacağını iddia ediliyor. Cihazda Usb Type-C bağlantı konektörü dışında hemen hemen başka bir bağlantı noktası olmadığı belirtiliyor. Xiaomi tarafından geliştirildiği iddia edilen dizüstü bilgisayarların diğer teknik özellikleri hakkında herhangi bir bilgi bulunmuyor. 

Çin merkezli üreticinin maliyeti düşük tutmak adına dokunmatik ekrana yer vermeyeceği, özellikle Avrupa başta olmak üzere batı pazarlarında yakalanacak başarı durumuna göre cihazın teknik özelliklerinin güncellenip yükseltilerek yeniden pazara sunulmasının planlandığı belirtiliyor. 

Whatsapp