Xiaomi'nin Dört Gün İçerisinde 61 Mağaza Açacağı Belirtiliyor

Çinli şirket tarafından yapılan yeni açıklamaya göre dört gün içerisinde Çin'in farklı şehirlerinde 61 yeni Xiaomi Mi mağazası açılacak.

Çin merkezli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, ilk başlarda yalnızca internet üzerinden satış yapan bir firmaydı. Daha sonra bu stratejiyi mağazalara aktarmaya başlayan şirket yaptığı son açıklama ile Çin'in farklı şehirlerinde 61 yeni mağaza açacağını duyurdu.

2017 yılının başında Xiaomi, çevrimdışı satışlarını artırmak amacıyla Çin genelinde 200 yeni Mi mağazası açmayı planladığını söylemişti. Çin teknoloji devi bu hedefe ulaşmayı başardı ve bu da satışlarındaki büyük artışı beraberinde getirdi. Bu sayede firma geçen sene dünya çapındaki en iyi 5 akıllı telefon üreticisi arasında yer almayı başardı.

Mi mağazalarının sayısı artarken, şirket hala ürünlerinin taleplerini karşılamak için yoğun şekilde çalışıyor. Şirket şimdiden üç yıl içinde 2000 yeni mağaza açmayı planladığını söyledi. Mi mağazalarının yarısının yurt dışında yer alacağı belirtildi.

Şirketin en aktif olduğu pazarlardan Çin ve Hindistan'daki Mi mağazaları dışında, yakın zamanda Filipinler'deki ilk Mi mağazası da açıldı. Rusya, İspanya ve İtalya'da da Mi mağazaları var. Şirket ayrıca, Hindistan'ın büyük şehirlerinde en az bir Mi Home deneyim mağazası açmayı planlıyor.

Xiaomi’nin çevrimdışı stratejisi şirket için verimli oldu. Daha fazla sayıda insana ulaşmak için çevrimdışı mağazalarının genişletilmesine karar veren şirket satışlarını gün geçtikte arttırmaya devam ediyor. Son çeyrekte Xiaomi, Hindistan'da 1 numaralı akıllı telefon markası olarak dikkat çekmeyi başardı.

Ülkemizde şuanda ithalatçı firma garantisi ile satılan Xiaomi markasının yakın gelecekte resmi olarak ülkemize giriş yapması da bekleniyor. Elbette resmi satışlar için belli bir prosedür işlemlerinin yapılmış olması lazım. Buda biraz daha zaman gerektiren bir durum.

Whatsapp