Xiaomi'nin Bir Sonraki Amiral Gemisi, Samsung Üretimi 6 inç Kavisli OLED Ekranla Gelecek

Xiaomi'nin 2018 amiral gerisindeki ekranı için Samsung'dan 6 inçlik kavisli OLED ekran tedarik edeceği iddia ediliyor.

Samsung Display'in son zamanlardaki büyük yatırımlarında Apple'ın en büyük payı sahip olduğunu düşünüyorsanız, tekrar düşünün. Güney Kore yayın organlarından biri olan The Bell'in en son haberine göre Çin merkezli üretici Xiaomi ve Samsung, Xiaomi'nin 2018 amiral gemisi için bir kaç milyon adetlik OLED ekran paneli tedariği konusunda anlaşma imzaladığı iddia ediliyor. 

Xiaomi ile LG Display arasındaki anlaşmanın ise LG'nin yeni bir fabrika kurma çalışmaları nedeni ile yaşanacak gecikmelere etkisi ile olumsuz sonuçlandığı belirtiliyor. Tuhaf bir şekilde, bu değişim, henüz ismi bile belli olmayan cihazın tasarımını da etkiledi. LG'den tedarik edilecek ekranın boyutu 5.5 inç olacaktı, Samsung'dan alınan panel ise 6 inç olacak.

Samsung'un Xiaomi amiral gemisi için Aralık ayının başında bir milyon adetle OLED ekran sevkiyatına başlayacağı ve devam eden ayda bu rakamın 2.2 milyon adet olacağı iddia ediliyor. 

Bu haberi okuduğunuzda aklınıza ilk gelen akıllı telefonun Chiron kod adı ile geliştirilen Xiaomi Mi 7 gelmiştir. İlk bakışta 6 inçlik kavisli bir ekran içermesi nedeni ile tahminler doğru gibi görünüyor. Bununla birlikte, Chiron kod adlı cihazın özellikleri paylaşan kaynak, ekranın hem LG hem de Samsung ile ilgisi olmayan JDI'dan geleceğini iddia ediyordu. 

Yani iki olası seçenek var: Ya iki kaynaktan birinin bilgisi yanlış, ya da söz konusu cihaz aslında Chiron kod adlı cihaz değil. Amiral gemileri söz konusu olduğunda, bu tahminen eklenebilecek başka seçenekler de var: ya şirketin Redmi serisindeki bir akıllı telefon ya da geçen yılki Mi MIX'in halefi olabilir. 

Ne olursa olsun, bu cihazın 16:9'luk bir 6 inç ekrana sahip olmayacağını düşünüyoruz. Zira son dönemde amiral gemisi akıllı telefonlarda daha uzun boylu tasarıma yöneliyor ve Xiaomi'nin 2018 amiral gemisinin de 18:9 en-boy oranına sahip bir ekran ile geleceğini tahmin ediyoruz. 

Whatsapp