Xiaomi'den 3GB RAM, 64GB Depolama ile Octa-core İşlemcili Yeni Bir Telefon Geliyor

Xiaomi'nin yeni akıllı telefonu, orta seviyede güçlü teknik özelliklere ve metal gövdeye sahip olacak. Xiaomi'nin yeni modeline ait görseller de internete sızdırıldı.

Çin merkezli üretici geçtiğimiz hafta yeni amiral gemi akıllı telefon modelleri Mi 5S ve Mi 5S Plus cihaz duyurularını yapmıştı. Gelen yeni bilgilere göre Xiaomi, orta segmentte güçlü bir akıllı telefon duyurusu daha yapacak. İnternete canlı görüntüleri sızdırılan bu akıllı telefonun önemli bir çok teknik özelliği de bu görseller üzerinden ortaya çıktı. 

Henüz pazara hangi isim altında sunulacağı belli olmayan bu cihaz, iddialara göre Xiaomi Mi 5c adını alacak. Xiaomi'nin yeni akıllı telefonu 3GB RAM ve 2.2 GHz Octa-core işlemciye sahip. Yine bu işlemcinin de Mediatek'in Helio P20 yonga seti olduğu iddia ediliyor. 64GB dahili depolama alanına sahip olan bu cihaz, Android 6.0.1 Marshmallow işletim sistemi tabanlı MIUI 8.0 ara yüzü ile çalışıyor. 

Sızan görsellere baktığımızda metal gövdesi ile ince bir tasarıma sahip olan bu cihazın Redmi serisine yakın bir tasarım çizgisine sahip olduğunu söyleyebiliriz. Arka yüzünde tek led flaşlı bir kamera bulunan cihazda -varsa- parmak izi telefonun ön yüzünde ve muhtemelen home tuşu üzerinde konumlandırılmış durumda. 

Henüz hakkında daha fazla bilgi bulunmayan bu cihazın Weibo üzerinde görüntülerini paylaşan kullanıcının yaptığı açıklamaya göre Xiaomi Mi 5S düzeyinde bir fiyatla satışa sunulacağı iddia ediliyor. Xiaomi Mi 5c ya da Redmi serisinin yeni üyesi olduğu düşünülen bu cihazın güçlü özellikleri ile orta-üst seviyede satışa sunulması bekleniyor. Bu nedenle kamera özellikleri tarafında çok iddialı olacağı tahmin edilmiyor. 

Whatsapp