Xiaomi Yeni Telefonunda Kendi İşlemcisi Olan Surge S2 Modelini Kullanacak

Xiaomi geçtiğimiz aylarda Mi5c modeli ile Surge S1 adını verdiği işlemcisini kullanmıştı. Şimdide gelen bilgiler Mi6s veya Mi6c modelinde Surge S2 işlemcisinin kullanılacağını gösteriyor.

Xiaomi'nin kendi geliştirdiği Surge S1 işlemcisini bu yılın başlarında Xiaomi Mi5c ile piyasaya sunduğunu hatırlıyor musunuz? Şirket, halihazırda Surge S2 adını verdiği yeni nesil işlemci üzerinde çalışıyor gibi görünüyor. Artık Xiaomi firması da Huawei gibi kendi işlemcilerine belli başlı modellerinde yer vermeyi düşünüyor kim bilir ilerleyen dönemlerde Xiaomi işlemci noktasında öyle bir yere gelir ki tüm cihazlarında kendi işlemcisini kullanır.

Doğrudan Tayvan'dan gelen raporlar Xiaomi'nin yeni geliştirdiği Surge S2 işlemcisinin testlerini gerçekleştirdiğini öne sürüyor. Görünüşe göre, şirketin şirket içi geliştirilen yeni yonga seti, 28nm üretim sürecinin aksine 16nm üretim sürecinden geçirilerek üretilecek. Bu sayede daha iyi performans ve daha iyi verimlilik elde edilebilecek.

Tayvan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), bir kez daha Xiaomi'nin yongasını üretmek için işe koyuldu. Bildirildiğine göre, Surge S2 yonga seti, bu yılın üçüncü çeyreğinde geniş hacimli üretime başlayacak. Raporda ayrıca, yonga setinin yaklaşan Xiaomi Mi6 varyantları veya bu yılın 4. çeyreğinde çıkması beklenen Mi6c ile piyasaya sürüleceğini tahmin ediliyor.

Xiaomi Mi6, 10nm üretim süreci üzerine kurulmuş olan Snapdragon 835 yonga setinden gücünü alıyor. Bu nedenle, yeni çıkacak olan Mi6 varyantlarının Mi6c ile başlayacak olan 16nm'lik işlemciler ile beraber gelmesi pek olası değildir. Hatırlayacak olursak Surge S1 işlemcisi Xiaomi Mi5c ile beraber tanıtılmış ve piyasaya sürülmüştü. Dolayısıyla, şirketin Mi6c modeli ile Surge S2 yonga setini piyasa sürmesi daha mantıklı bir hareket gibi görünüyor.

Whatsapp