Xiaomi Yeni S Serisi Ürününlerini Tanıtmaya Hazırlanıyor

Xiaomi yayınladığı yeni teaser görüntüsünde S harfine dikkat çekiyor. Bu durum akıllara yeni Surge işlemcisi veya Redmi S2 modelinin tanıtılma ihtimalini getiriyor.

Bugün Xiaomi, Weibo üzerinden bir teaser görüntüsü paylaştı. Paylaşılan görselde büyük bir S harfine dikkat çekiliyor. Bu teaser görüntüsünün Xiaomi tarafından geliştirilen yeni Surge S2 işlemcisinin veya daha önce sızıntılarda ortaya çıkan Redmi S2 telefonunun bir habercisi olduğu iddia ediliyor. Elbette hangisinin duyurulacağı belli olmasa da ağırlık Redmi S2'den yana gibi görünüyor.

Geçtiğimiz günlerde Çek Cumhuriyeti'ndeki bir kaynak tarafından ortaya çıkarılan Redmi S2 modelinin yakında resmi olarak duyurulması bekleniyor. Cihazın halihazırda üretilmiş final tasarıma yakın bir varyantı bulunduğu için Surge S2 işlemcisinden ziyade Redmi S2'nin tanıtılacağını söyleyebiliriz.

Akıllı telefonla ilgili daha önceki sızıntılara bakacak olursak telefonda 1440 x 720 piksel HD + çözünürlüğünde 5,99 inç boyutunda 18:9 orana sahip bir ekran yer alacak. İçerisinde 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanının yanı sıra Qualcomm Snapdragon 625 işlemcisi bulunacak.

Redmi S2'nin arka tarafında 12 MP + 5 MP çözünürlüğünde bir çift kameranın yer alacağı iddia edilirken ön tarafta ise LED flaş desteğine sahip 16 MP çözünürlüğünde bir kameranın yer alacağı iddia ediliyor. Android 8.1 Oreo işletim sistemi ve  Ayrıca 3080 mAh kapasiteli pili ile kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanan telefonun tam çıkış tarihi henüz belli değil.

Redmi S2'nin sızdırılmış fiyat bilgisi cihazın yaklaşık 176 $ olacağını gösterirken ilk olarak Vietnam'da satışa sunulacağı belirtiliyor. Öte yandan Çinli şirket kendi geliştirdiği yeni mobil yonga seti olan Surge S2 içinde çalışmalarına devam ediyor. Söylentilere göre Surge S2, Huawei'nin Huawei P10 ve Mate 9 serisinde kullandığı Kirin 960 işlemcisiyle aynı düzeyde olacak.

Whatsapp