Xiaomi, yakında 4.3 inç ekranlı bir akıllı telefon modeli sunabilir

Çinli Xiaomi'nin 4.3" ekrana sahip bir modelinin görseli ortaya çıktı.

Akıllı telefon pazarına baktığımızda gittikçe büyüyen ekranlar teknoloji meraklılarından oldukça büyük ilgi görürken, Apple bile bu rüzgara kapılmış ve daha önce 4" gelen iPhone modellerinden yerine 4.7" ve 5.5" ekranlı modelleri konumlandırmıştı. Android cephesinde ise genellikle 5" ve 6" arası ekrana sahip modeller büyük ilgi görüyor.

4.5" ve daha altı ekrana sahip modeller ise akıllı telefon üreticilerinden çok fazla gelmezken, Sony, Xperia Z Compact modelleri ile geçtiğimiz dönemde pazarda yer aldı. Son olarak firmadan Xperia Z5 Compact modeli gelmiş ve 4.6" ekrana sahip bu akıllı telefon Qualcomm Snapdragon 810 yonga seti ile güç ve küçük tasarımı bir arada isteyenler için gelmişti.

Xiaomi de çok yakında hem küçük ekranlı, hem de donanım olarak güçlü bir akıllı telefon modeli ile karşımıza gelebilir. Bu yeni cihazın ilk görseli de ortaya çıkarken, gelen bilgilere göre 4.3" büyüklüğünde dokunmatik ekran ile sunulacak. Cihazın ayrıca ekran çözünürlüğünün 1280x720 piksel HD olacağı kaydedilmekte.

Bu sene bir çok amiral gemisi modelde yer alan dört çekirdekli Kyro işlemci ve Adreno 530 grafik işlemci içeren Qualcomm Snapdragon 820 yonga setinden güç alacak olan yeni Xiaomi akıllı telefon 3GB sistem belleği içerecek ve ayrıca 32GB dahili veri kapasitesi ile sunulacak.

13MP arka kamera içerecek olan yeni Xiaomi akıllı telefonun ön yüzünde parmak izi tarayıcısı da bulunurken, fiyatının ise CNY 1,800 ($275/€245) olacağı belirtilmekte.

Whatsapp