Xiaomi Telefon Satışları Düşüyor Fakat Şirket Bunu Dert Etmiyor

Düşen Xiaomi akıllı telefon satışları bazı spekülasyonlara sebep olsa da bu durum şirket tarafından pek dikkate alınmıyor.

Çin merkezli dev üretici Xiaomi, Şirket genel başkan yardımcısı Hugo Barra'nın iddialarına göre akıllı telefon bölümünün son zamanlardaki zayıf performansından etkilenmedi. Hugo Barra'nın sözlerinden, Xiaomi bağlı akıllı ev cihazlarından ve yazılım ekosisteminden kazandığı paraya güvendiği yorumları yapıldı. 

Xiaomi genel başkan yardımcısı Hugo Barra Reuters'e verdiği röportajda  "10 milyar akıllı telefonu tek bir kuruş bile kâr yapmadan satabiliriz." dedi. Hugo Barra sözlerinin devamında; "Temel olarak para ödemeden size akıllı telefonlar veriyoruz ... Biz yllar boyunca devam edecek gelir akışlarıyla ilgileniyoruz." gibi oldukça rahat açıklamalar yaptı. 

2016 yılında akıllı telefon satışlarının düşmesine rağmen, Nisan ayında Xiaomi başkan yardımcısı Liu De, bu yıl akıllı ev cihazlarının satışının iki kat artacağını (yaklaşık 1,5 milyar dolar) öngörüyordu.

Akıllı telefon satışlarındaki düşüş eğilimine rağmen, Xiaomi halen Asya mobil cihaz pazarına çok fazla yatırım yapıyor ve nihayet batı pazarlarındaki başlangıcını ise ABD'nin 4G ağlarında çalışabilecek kapasitede olan bir cihazla önümüzdeki ay yapmaya hazırlanıyor. Ayrıca, şirket, Xiaomi'nin mobil pazardan vazgeçmeye niyeti olmadığına dair kanıt olarak CES 2017'de "küresel" bir mobil cihazı sergilemeye hazırlanıyor.

Xiaomi akıllı telefonlar Türkiye'de kolayca ulaşılan ve yaygın olarak satılan cihazlar olsaydı satın almayı düşünür müydünüz?  

Whatsapp