Xiaomi, Surge S2 Yonga Setini MWC 2018'de Duyuracak

Xiaomi, geçtiğimiz yıl Şubat ayında Mi 5C ile birlikte duyurulan Surge S1 yonga setinden sonra bu yılki MWC 2018 etkinliğinde de yeni Surge S2 yonga setini duyuracak.

Çinli üretici Xiaomi, Şubat 2017'de Xiaomi Mi 5C akıllı telefona güç veren Surge S1 yonga setini resmi olarak duyurmuştu. Çindeki endüstri kaynaklarından gelen bilgilere göre Surge S1'in halefi yola çıktı. TMSC'nin 16nm işlem mimarisi üzerine inşa edilecek ve Surge S2 adını alacak yeni yonga setinin Xiaomi Mi 6X modeli ile birlikte Şubat ayındaki MWC 2018 etkinliğinde tanıtılacağı iddia ediliyor. 

Surge S2 yonga seti, dört adet 2.2 gHz Cortex-A73 çekirdek ile dört adet 1.8 gHz Cortex-A53 işlemciye sahip olacak. Yonga setinin GPU'su ide Mali-G71 MP8 olacak. Bu aynı zamanda Surge S1'in Mali-T860 GPU'suna göre oldukça iyi bir yükseltme anlamına geliyor. İddialara göre Xiaomi, Surge S2 yonga seti ile Huawei'nin Kirin 960 yonga setini hedef alıyor. 

Xiaomi'nin yeni yonga seti Surge S2 ile gelen ilk cihazın Xiaomi Mi 6X olması bekleniyor. Çinli üretici adlandırma stratejisini Mi 5X / Mi A1 gibi devam ettirmeye karar verirse, Surge S2 destekli telefon Mi A2 adını alarak küresel pazarda satılabilir. 

Darbelere dayanıklı bir kılıfın sızdırılmış bir görseli, Xiaomi Mi 6X'in yan tarafında daha ince çerçeveler olan uzun boylu 18: 9 oranlı ekran, arkada bir parmak izi tarayıcı ve dikey çift kamera kurulumu ile geleceğini ortaya koyuyor.

Xiaomi Mi A1, Android One programının bir parçası olduğu için ve Google bir takip bildirimi yayınlamadığından, adlandırma konusundaki kesin bilgiler henüz belli değil. 

Whatsapp