Xiaomi, Redmi'nin Yardımıyla Akıllı Telefon Pazarına Hakim Olmak İstiyor

Xiaomi, önümüzdeki dönemde, alt markası Redmi'nin de yardımıyla akıllı telefon pazarında daha fazla söz sahibi olmayı planlıyor.

Uluslararası pazarlar Xiaomi için giderek daha önemli hale geliyor. Ve Xiaomi’nin alt markası Redmi’nin CEO’su Lu Weibing’in Sina Tech’le yaptığı röportajda, bu gerçeği gizlemek ve şirketin küresel egemenlik planlarını açıkça ayrıntılandırma konusunda çok fazla çaba göstermedi. 

Weibing'in de belirttiği gibi Xiaomi ve Redmi'nin birleşimi Hindistan'da son yedi çeyrek için akıllı telefon pazarını yönlendirdi. Bu iki marka, höt nasıl le göre ikinci sıradaki Samsung'un % 10 pazar payı önünde, ancak Xiaomi, daha fazla yatırım yaparak, % 50 pazar payını elde ederek işleri tamamen yeni bir seviyeye çıkarmak istiyor. 

Çin merkezli şirket ve alt markası şu anda Hindistan'da % 29 pazar payına sahip, bu nedenle amaç kesinlikle iddialı görünüyor. Yine de imkansız değil. Sonuçta, Hindistan'daki en çok satan 10 akıllı telefondan yedisi Xiaomi modellerinden oluşuyor. Ayrıca, sadece birkaç ay içinde iki milyondan fazla Redmi Note 7 satışının yapıldığı duyurulmuştu. 

Xiaomi ve Redmi, Asya pazarları dışında da büyümeleri devam ettiriyor. Çinli üretici Avrupa'da, Samsung, Apple ve Huawei'nin arkasında dördüncü sırada yer alıyor, ancak Redmi'nin daha fazla yatırım yapmasıyla bu açığı kademeli olarak kapatmayı umuyor. Ayrıca, Redmi’nin 2019'da Doğu Afrika, Orta Afrika ve Batı Afrika pazarlarının yanı sıra Latin Amerika’da lanse edilecek ve bu da satışların artmasına destek olacak. Xiaomi, e-ticaret ve fiyat performans dengesini korumaya devam ermek istiyor.  Bu nedenle akıllı telefon fiyatlarında bir baslı olmayacağı düşünülüyor. 

Whatsapp