Xiaomi, Redmi Y1 ve Redmi Y1 Lite'ı Duyurdu

Xiaomi, bugün Hindistan'da yeni bir akıllı telefon serisi başlattı. Redmi Y1 ve Redmi Y1 Lite resmi olarak duyuruldu.

Xiaomi bugün Hindistan'da yeni akıllı telefon serisine ait Redmi Y1 ve Redmi Y1 Lite modellerini resmi olarak tanıttığı bir etkinlik düzenledi. 

Her iki telefon da yeni serinin birer parçası gibi görünebilir ancak aslında tanıdık cihazlar. Redmi Y1 ve Redmi Y1 Lite, Çin'de satışa sunulmuş durumda olan Redmi Note 5A ve Redmi Note 5A Prime modellerinin uluslararası versiyonunda olarak piyasaya çıkacak. 

Xiaomi Redmi Y1 

Xiaomi Redmi Y1, Full HD çözünürlüğüne sahip bir 5.5 inçlik bir LCD ekran ve 1.4 gHz hızında çalışan sekiz çekirdekli  Snapdragon 435 yonga setine sahip. Akıllı telefonun iki farklı bellek seçeneği bulunuyor. Bunlar, 3 GB RAM + 32 GB dahili depolama alanı veya 4 GB RAM + 64 GB dahili depolama alanı olacak. 

Xiaomi Redmi Y1, Android 7.0 Nougat işletim sistemi üzerinde MIUI 8 arayüzü ile çalışıyor ancak yıl sonuna kadar MIUI 9 güncellemesini de alacağı açıklandı. 

Xiaomi, etkinlik sırasında cihazın selfie kamerasını tanıtmak için oldukça fazla zaman ayırdı. F / 2.0 diyaframı ve 76 derecelik lensi olan 16 MP sensör, LED flaş ile eşleştirilmiş. Arkadaki kamera ise aslında daha düşük çözünürlükte bir 13 MP sensörü sahip.

Akıllı telefon, arkada yer alan parmak izi tarayıcı ve üçlü kart yuvası ile birlikte geliyor; böylece iki nano SIM kart ve bir microSD kart aynı anda kullanılabiliyor. .

Xiaomi Redmi Y1'in 3GB RAM / 32GB depolama alanına sahip versiyonu, 8.999 INR (140 $) fiyat etiketine sahip olacak, daha yüksek premium model ise 4GB / 64GB bellek seçeneği ile 10.999 INR (170 $) fiyatla satışa sunulacak.

Xiaomi Redmi Y1 Lite 

Redmi Y1'in lite versiyonu Redmi Note 5A'nın özelliklerini paylaşıyor. Snapdragon 425 yonga seti ile 2 GB RAM ve 720p çözünürlükte 5.5 inç bir LCD ekrana sahip.

Redmi Y1 Lite'ın selfie kamerası oldukça düşük çözünürlükte 5MP bir sensöre sahip ancak arka kamera ise Lite olmayan modelle aynı 13MP çözünürlükteki arka kamera sensörünü kullanıyor. Xiaomi Redmi Y1 Lite'ın da parmak izi tarayıcısı telefonun arka tarafında yer alıyor. 

Özellikleri itibari ile Xiaomi Redmi Y1 Lite, çok dikkat çeken bir telefon değil ancak 6.999 INR yani 110 doların altındaki fiyatı ile giriş seviye akıllı telefon isteyen tüketiciler için iyi bir alternatif olabilir. 

Her iki akıllı telefon da Mi Store ve Amazon Hindistan üzerinde 8 Kasım'dan itibaren satışa sunulacak. .

Whatsapp